zondag, 16 oktober 2005

Even jullie aandacht graag.....

Beste,
De raadkamer van Kortrijk besliste dinsdag om politieagent Lorenzo Careyn door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. De uitspraak kwam reeds uitvoerig aan bod op radio en TV. Lorenzo schoot in zijn functie als politieagent een gangster dood in juni 2003.Dit gebeurde nadat de gangster een ramkraak had gepleegd bij fotografie Masselis.Aanvankelijk werd door de procureur beweerd dat het hier om een zuiver geval van wettige zelfverdediging ging. Nu echter verwijst de raadkamer de agent naar de correctionele rechtbank…
Hendrik Masselis, de zaakvoerder van fotografie Masselis, en mezelf, zaakvoerder van Mango – Isola Fashion, zijn in die periode beiden (meermaals) slachtoffer geweest van ramkraken. Alhoewel dit niet steeds tot direct resultaat leidde, zijn we er ons steevast van bewust dat de politie haar uiterste best doet om de burgers in het algemeen en de zelfstandigen in het bijzonder te beschermen. Zonder hen leefden we reeds lange tijd in Far West toestanden. Spijtig dat de politiediensten op zo’n wijze weeral gedemotiveerd worden.
De politiezone Grensleie organiseert volgende week dinsdag 18 oktober een optocht als steun voor de ongelukkige agent en als protest tegen de beslissing van de raadkamer. Deze protestactie vangt aan om 8u30 ’s morgens aan het gemeentehuis te Wevelgem. Men trekt richting justitiepaleis te Kortrijk. Diverse politiekorpsen over Vlaanderen hebben reeds hun toezegging gedaan om hieraan mee te werken. De vakbonden betuigden ook hun steun. Op politiek vlak is er eveneens enorm veel interesse. De nationale media vraagt uitvoerig uitleg.
Hendrik en ikzelf hebben ons voorgenomen de steun vanuit de zelfstandigen en particulieren in gang te duwen. Me dunkt dat we hier spreken over een nationaal probleem dat niemand onberoerd kan laten.We hopen dat we op uw steun kunnen rekenen om solidariteit te bekomen voor deze optocht. Iedereen is welkom !
PS : wilt u deze brief naar iedereen in uw adresboek doormailen aub ?
Wij danken u reeds op voorhand,
Hendrik Masselis
Henk Louf

14:00 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.