zondag, 19 februari 2006

Alléé vooruit...

Weg met de metroseksueel, maak plaats voor de Alfaman
Twee jaar nadat de Amerikaanse trendspotter Marian Salzman het begrip "metroseksuele man" introduceerde en daarmee de mannen de weg wees richting schoonheidscrèmes, gladgeschoren benen en parfums, wijst ze de metroseksueel alweer de deur. De nieuwe man, de Alfaman, is een sterke man, zowel fysiek als psychisch.

Mannen worden opnieuw mannelijker
In haar boek "The Future of Men" voorspelt Salzman dat de mannen weer mannelijker zullen worden. De metroseksueel was een zachte man die intensief met zijn uiterlijk bezig was. De Alfaman is eerder begaan met zijn mannelijkheid. Hij is zich bewust van zijn leiderscapaciteiten en hij leeft zich uit in allerlei typische mannenzaken. Zo houdt hij van avontuur, gaat hij zonder gewetensproblemen pinten pakken op café en kijkt hij graag naar sportwedstrijden in het gezelschap van zijn vrienden.

Toch is de Alfaman volgens Salzman geen stoere westernheld of koele kikker. Hij is wel degelijk begaan met zijn gevoelens en met de gevoelens van de personen rondom hem. Zo weet hij dat arrogantie ten opzichte van vrouwen "not done" is, levert hij met plezier een bijdrage aan het huishouden en steunt hij zijn vrouw bij haar carrière.

Daniel Craig is het typevoorbeeld van een Alfaman.
Salzman duidt de nieuwe James Bond, Daniel Craig, aan als een typevoorbeeld van een Alfaman. Zijn stalen blik brengt de échte man in Bond naar boven, vindt ze. David Beckham, dé absolute metroseksueel, zal volgens de trendspotter alleen nog op een schamper glimlachje kunnen rekenen.

Momenteel is een vierde van de totale mannelijke wereldbevolking een Alfaman. Bij de mannen tussen de 20 en 30 jaar is dat iets meer, terwijl oudere mannen zich minder kunnen vinden in het beeld van de nieuwste "nieuwe man". Wanneer de trend beter verspreid raakt, zal het aantal Alfamannen nog toenemen, voorspelt Salzman.
Bron: HLN

11:11 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Fijne zondag !
xxx Cientje

Gepost door: Cientje | zondag, 19 februari 2006

Reageren op dit commentaar

:-)))) en dat zijn we nu ook weer te weten gekomen ... :-))))

Gepost door: klaverke | zondag, 19 februari 2006

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.