maandag, 08 januari 2007

Hellup... Schimmel

niet dit soort schimmel ;-))Tja, er stond schimmel op mijn potje confituur, nochtans bewaard in frigo maar ala, ik was er niet echt verzot op dus zo'n drama was dat ook weer niet. 

Mijn smaak op "confituriaal" gebied is... hummm hoe omschrijf ik dat?? laat ons zeggen: delicaat . Ik lust niet graag brokken in mijn confituur, behalve als IK hem zelf bereidde dan . Daarom kijk ik eerder uit naar gelei dan naar confituur... Zo ook dus vorige week. Mijn voorkeur gaat naar kleine pottekes dus ik snuffel in de rayon en mijn oog valt op een aantrekkelijk potteke helemaal bovenaan ( ik ben gelukkig niet van de kleinste  ) t Goeie merk, das ook alTheegelei!!!! Was me da voor iets?? Nog nooit van gehoord!!! Hummm.... riskant.. wat als ik het niet lust? ( Das zo'n beetje mijn gedachtengang in de winkel, nog een geluk dat ik deze keer niet luidop denk want dat overkomt mij ook nog wel eens  ) Bwaaa nee, ik ga er mij niet aan wagen... toch maar uitkijken naar iets anders.... na veel op en neer en weg en weer-gedoe ( ajaaa, das dan weer het nadeel van "groot" te zijn, je moet ook dieper door de knieën voor de laagste rij ), dus uiteindelijk ging mijn voorkeur naar 2 soorten, mini-porties  van abrikozen-confituur ( 't zagen er mini-brokjes uit ook  ) en een pot kweeperen-gelei... alhoewel.... daar gaan mijn gedachtenkronkels weer.... die theegelei..... zou ik toch?? Ach ja.... een mens moet al eens iets "gevaarlijks" doen hé.... Potje toch maar meegenomen, das dus 3 soorten in totaal .

Kom ik thuis, moet ik natuuuuuuuuuurlijk da geval direct proeven hé.... Jawadde!!!!!!!!!!!! Zoooooooooooo lekker!!! Mmmmmmmmmmm... wat een meevaller!!! Theegelei van Twinings, Cocktail Maison.... een aanrader . De volgende ochtend at ik 6 bokes ipv van 4!!!

Wat een zotte post

13:04 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

merciekes hé om het muziekstokje aan te nemen... inderdaad niet gemakkelijk. Vond ik ook... naar gelang van de stemming zijn er zoveel mooie nummers die je wil horen of graag hoort...
Leuk verteld over die confituur... zal die zeker ook proberen. Laatst kocht ik er van 'japanse kweeappeltjes' (ik heb zo een struik in mijn tuin staan en in de herfst geven die sierappeltjes - wist nie eens dat je daar gelei van kon maken - dus eerst even gekocht om te proeven en waaaaw zo lekker - dus volgend jaar maak ik er zelf gelei van !)
Groetjes

Gepost door: lucretia | maandag, 08 januari 2007

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat wij allemaal... prettig gestoord zijn! :-))) En jij ook! hahahahahahahahhhaaaa! Wil jij óók mijn zusje zijn? Er kan er altijd nog wel eentje bij hoor! :-)))
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | maandag, 08 januari 2007

Reageren op dit commentaar

Greta was naar eigen zeggen... helemaal zwart-purper...bont en blauw dus! Zie haar reaktie bij mij onder het postje over de oliebollentocht!
Doei!

Gepost door: mizzD | maandag, 08 januari 2007

Reageren op dit commentaar

Hey Talleke;-) Je weet dat ik geen zoetebekske ben, dus absoluut geen confituur of gelei dinges op mijne boterham, maar dit klinkt helemaal niet zo, dit klinkt lekker ! Ga der ook eens naar uitkijken, bedankt voor den tip, groetjes;-)

Gepost door: nicole | maandag, 08 januari 2007

Reageren op dit commentaar

mjaaaa gelei??? niks ve mij!!!!! da rijmt ook nog he tallie :D:D:D: schimmel??? da ken ik wel, heb daar lang lang lang last van gehad op mijn voet onderaan maar dank zij een spray is da helemaal weg. probeer die spray ook eens op uw confituur??????? hihihihihi

Gepost door: Blah | maandag, 08 januari 2007

Reageren op dit commentaar

*** Ik heb het ook niet echt voor brokken , gelei past mij daarom ook beter ! :-)
Hmm, dan moeten we die theegelei maar eens proberen zeker ? Ik geloof je alleszins als je zegt dat het lekker is !

groetjes,
Glenn

Gepost door: Glenn | maandag, 08 januari 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.