vrijdag, 26 januari 2007

Aan de lijn... Klaar??? START

Voor de twijfelaars, nenééé, gij niet  da postje van hieronder was een grapje hé 

Bon, wáár beginnen???

'k Zou het begot zelf niet meer weten...

Ajaaaaaaaaaa...... Ik was dus op huizenjacht vertrokken...

Korte samenvatting, mijn inkomen ligt dus tehoog om in aanmerking te komen voor een goedkope woning.

Talleke op de privémarkt dan maar loslaten hé.

Vrijdag mijn eerste huisbezoek, hummm, nee, das niets geworden...

Nog ff vermelden dat ik óf een huis mét tuintje óf een appartement mét terras zocht...

Internet, lang leve het internet!!!! Jawadde het aanbod!!!

Maaaaaar.... ik dacht dat het simpelder zou gaan... ik had dus mijn huur 'hier' nog niet opgezegd, wat betekent dat ik niet weg kan voor 1/5... En daar wrong nu het schoentje, de meeste woningen zijn NU reeds vrij of tegen 1/3 maar pas op 1/5? Oei oei mevrouw, das ver vooruit...

-En dan die poes van u mevrouw...

-Hoezo mijn poes? Wat mankeert er aan mijn poes?

-Wat zegt u? U hebt zelfs meerdere poesjes? Oei oei mevrouw, ik veronderstel dat er aan uw poes niets mankeert, behalve dan het feit dat u er 2 teveel hebt!!!!

Kortom... véél tegenkantingen...

Niet versagen, steeds herbeginnen...

Via internet was ik op een woning gebotst die op 't eerste zicht beantwoordde aan mijn criteria. ff bellen naar het agentschap.

-Jaja, nog vrij

-Pas tegen 1/5? Das bespreekbaar

-Uw poes??? ff vragen... Géén bezwaar

Met ruim terras, 2 slaapkamers én zelfs garage!! Prijs redelijk...

Hummm.... Wanneer kan ik bezichtigen? Tja, ( het was zaterdag wanneer ik belde, ) wat dacht u van maandag?? Euh nee, dinsdag past mij beter... Okéé, dinsdag 15 u..

Raar, ik wou dus absoluut niet uit Kortrijk weg, dus zocht ik ook niets buiten Kortrijk...

Maar die woonst van die afspraak? Das wel Harelbeke zeker!!! Ik had dit pas naderhand opgemerkt en eerst wou ik daar nog gewoon voorbijscrollen... maar toen ging ik die optie toch iets beter bekijken: ook een goede treinverbinding met mijn werk, bovendien op wandelafstand van het station én het centrum, ligt echt niet zó ver van Kortrijk. Dichtbij de Gavers. Verdorie, het sprak mij toch wel aan...

Ondertussen gaan we echter niet op ons lauweren rusten en lustig verder zoeken.... Alle agences in Kortrijk bezocht... Een paar woningen bezocht... bwaaaa.... dat viel soms mee, soms niet maar ik bleef met "Harelbeke" in mijn hoofd zitten...

Om een lang verhaal kort te maken, het kon niet rap genoeg dinsdag zijn...

En ja hoor.... Talleke was verkocht!!! Bovendien een doodlopende straat ( althans voor de auto's ); dus héél rustig. Een woning zonder veel buren, links, rechts noch boven mij!!! Enkel één rechtstreekse buurman.

Grote keuken met een zee aan keukenkasten, redelijke living met een prachtige schouw, 2 slaapkamers, de belichting hangt reeds overal en valt bovendien nog mee ook, alsook de wandbekledingen. Ik moet zelfs niet schilderen, de kleuren bevallen mij en de toestand van de muren is mééééér dan behoorlijk!!! Een schitterend terras... een meer dan behoorlijke badkamer... Dit alles bovendien instapklaar. Tot ik nogmaals aanstippelde dat ik dus niet weg kon vóór 1 mei. Tja, dat was dus toch een probleempje... Hij zou het aankaarten met de eigenaar maar of hij 3 maanden huur aan zijn neus zou laten voorbijgaan betwijfelde de man van de agence sterk. Hoever was ik bereid hem tegemoet te komen? Hummm liefst niet maar hoogstens één maand!!!!  Hij zou mij die avond of 's anderendaags terugbellen. Vandaar dan mijn stress-berichtjes hé.

Uiteindelijk heb ik zelf opgebeld en wat een geluk want er stond nog iemand klaar om het app te huren maar ja hoor, het was in de sacoche... De eigenaar, de schat!!!, laat 2 maand huur vallen mits ik zo spoedig mogelijk mijn borg betaal. Kwestie dat hij ook een zekerheid heeft dat ik 't wel degelijk neem. Dus, ik verhuis tegen 1/4.

Maar geloof me vrij, het ganse gedoe met die huuropzeg had ook nogal wat voeten in de aarde... Er waren er die beweerden dat ik géén vooropzeg moest doen omdat mijn huidig huurcontract niet geregistreerd werd maar die wetgeving is op heden nog niet van kracht, en wat een geluk dat er twijfelaars bestaan  want anders had ik de verkeerde opzeg verstuurd. De brieven zijn dus de deur uit en als alles goed gaat bij de post ( en ik twijfel dáár géén seconde aan  ) worden ze maandag aangetekend bezorgd!

Al bij al ben ik zelf nog 't meest verbaasd over dit alles.... Ik had waarempel nooit vermoed dat ik mijn stad nog zou verlaten godomme!!! Raar hoe het soms kan lopen in 't leven hé. Het lot? Een hogere macht? Wie zal het zeggen!

17:09 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

poes Zelfs de pose was welkom! Na... blogtrieneke zal vereerd zijn geweest.
Beste groetjes Talleke, vanuit Niedersachsen

Gepost door: Sebastian | vrijdag, 26 januari 2007

Reageren op dit commentaar

Talleke, Ik ken Harelbeke een heel klein beetje en volgens mij is het een mooie plaats om te wonen. Zoals je zegt centraal gelegen tussen Kortrijk en Waregem. Ik hoop dat je daar gelukkig zult wonen in je nieuwe huisje weltevree.
Groetjes.

Gepost door: Piet | vrijdag, 26 januari 2007

Reageren op dit commentaar

talleke..goede avond... dus bibi...zat er niet ver naast hé...proficiat en hopelijk valt alles mee....en alles in de beste verstandhouding !! Dus...het plezier kan niet op ! Nog een prettige avond...groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | vrijdag, 26 januari 2007

Reageren op dit commentaar

Fijn dat alles zo goed voor je in orde komt. En als je niet ver van je geliefde Kortrijk zijt kunt ge nu en dan eens overvliegen, hé.
Nog een fijn weekend Talleke en begin maar in te pakken ;-))

Gepost door: emmy | vrijdag, 26 januari 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.