zaterdag, 24 februari 2007

Woord v/d week: DEMOTIE

CONTEXT:
De aanbieding is dat Verhoeven een DEMOTIE accepteert naar een functie als bestuurder, die door pensionering van een oudgediende begin volgend jaar vrijkomt. Verhoeven heeft dat echter volgens meerdere bronnen geweigerd. De bij de MHP aangesloten bonden hikken nu aan tegen de afkoopsom die gemoeid is met een onvrijwillig vertrek.

BETEKENIS:
verlaging in rang of functie

UITSPRAAK:
[dee-MO-(t)sie]

WOORDFEIT:
Een demotie is het tegenovergestelde van een promotie: in plaats van een hogere rang of functie krijgt iemand juist een lagere. Dat kan gedwongen zijn, bijvoorbeeld als sanctie of als bezuinigingsmaatregel, maar sommige mensen nemen er juist zelf het initiatief toe.
Demotie is, oorspronkelijk in het Engels, gevormd als tegenhanger van het woord promotie. We herkennen er twee Latijnse woorden in: de- 'neer, vanaf, weg' en movere 'bewegen' (voltooid deelwoord motus).

Bron: KriQ

23:00 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

DEMOTIE... en toch nog beter den devotie...

Gepost door: pol de postman | zaterdag, 24 februari 2007

Reageren op dit commentaar

Oei...ineens drie postjes tegelijk! Op het eerste...tja...dat konden we verwachten natuurlijk. Want het is en blijft zo...waar je ook zult gaat wonen, je hart gaat mee en daarin zit dat verdriet en gemis hè...dat draag je altijd bij je. Maar je zult er na die 1e maart weer bovenop krabbelen meid...je weet dat je dat kunt! En je zult vast heel erg van je nieuwe stekje gaan kunnen genieten...al is het dan met die ene zo belangrijke beperking!
Take care hè !
Veel liefs.

Gepost door: mizzD | zaterdag, 24 februari 2007

Reageren op dit commentaar

Ja! Meneer,heeft het niet gelooft wel kreeg ik een 9.5
Of heb ik dat nu al gezegt :p
Kuziejjj,,
Ikiejjj

Gepost door: Astridje | zondag, 25 februari 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.