maandag, 25 juni 2007

Woord v/d week: UPLOADEN

CONTEXT:
Meer dan downloaden kan UPLOADEN dus dé bron van ergernis bij het internet worden. Glasvezel kent geen beperking voor uploaden: 100 megabit is geen probleem.

BETEKENIS:
iets versturen van de eigen computer naar een netwerk

UITSPRAAK:
[UP-lo-duhn]

WOORDFEIT:
Het werkwoord downloaden is vrij algemeen bekend: het betekent 'informatie of bestanden via een internetverbinding op de eigen computer zetten'. Op het versturen van e-mail na was internet lange tijd voor veel mensen hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer, namelijk het binnenhalen van informatie. Steeds meer gaat het ook de andere kant op: je deelt je bestanden door ze online beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld op een website of een weblog. Het versturen van die bestanden heet uploaden.

Bron: KriQ

19:34 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Nederlands Is er nog steeds geen Nederlands woord voor uploaden en downloaden? Als het zo voort gaat spreekt geen kat nog Nederlands binnen x jaren...
Tja, vaal greetings will ik you wishen.

Gepost door: Sebastian | maandag, 25 juni 2007

Reageren op dit commentaar

Talleeekeeeeeeeeeeeeee ik zal nog een s een reactie ke uploaden se!!! Onze beatboxer hieronder zag ik bij Marcel van de week en heb hem al meermaal s bezig gehoord, die gast is ongelooflijk.
En aan Sebstian, volg deze link eens,... is misschien dan een idee, hahaha!!!

http://www.youtube.com/watch?v=DIHA3vRltrY

Tja, met bloggen doen we niks anders dan dingen uploaden héé, das inderdaad een woord uit de context hier. En ik load dan ook nog een dikke knuf en dikke zoen op, zodat jij die kan downloaden, je mag hem natuurlijk ook steeds komen halen uit eerste hand, hahaha!!!!
Liefs en tot een volgende zitting

Gepost door: boogieééééééééééééé | maandag, 25 juni 2007

Reageren op dit commentaar

Hello, Blij van hier nog eens te komen bijlezen. Vele groetjes en tot blogs.....

Gepost door: stropke | maandag, 25 juni 2007

Reageren op dit commentaar

Hehe... heb het postje hieronder nu pas gelezen, maar vind wel dat je gelijk hebt...als de mensen die speciaal voor jou kochten en het zijn de verkeerde...dan moet je dat toch rechtzetten? Met familie moet dat kunnen hoor! Tjonge...ik zou al die verschillende bonbons ( zoals wij ze noemen hahahaa) niet uit elkaar weten te houden...ken heel Neuhauss niet ook ( Leonidas wel...één keer in Brussel geweest en als ik me goed herinner struikelde je over die zaken, die zaten overal...maar er zal dan ook wel zo'n Neuhauss bijgezeten hebben dan zeker!??!)
Ik ben zelf meer van de pure chocola ( wat jullie fondant noemen geloof ik, wat bij ons dan weer borstplaat heet...enfin, altijd verwarrend die etenswaarbenamingen in het Vlaams! hahahaha), en van die dikke bonbons dan het liefst met slagroomvulling...lekkerrrr!
Ik ben trouwens net als jij...vind visite krijgen altijd heel stressy...ben geen goeie huisvrouw en eigenlijk ook geen goeie gastvrouw...hoewel ik, als iedereen er is, wel relaxed word en me niet druk meer maak...dan loopt het maar zoals het loopt! :-)))
Lieve groetjessssssssssssss!
ps. pas een testje gedaan ivm dat uploaden en downloaden...om te kijken of ik de Mb's kreeg waarvoor ik betaal...en dat was zo, dus ik ben tevreden! :-)

Gepost door: mizzD | dinsdag, 26 juni 2007

Reageren op dit commentaar

Proficiat met de verjaardag van je blog, als wij ons niet vergissen...


Groetjes van uit Oostende !

Gepost door: Jeroen | woensdag, 27 juni 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.