zaterdag, 07 juli 2007

Hoe wit grijs wordt...

Hier ging ik op mijn smikkel...En hoe je van het ene blog in het andere duikt... en zo inspiratie opdoet...

Ik neusde wat rond in BloggenLand en kwam via via bij Vhike terecht waar ik over haar fietsperikelen las... het bracht mij terug in de tijd want ik had een paar jaarkes geleden ook het genoegen ( ahummm ) om kennis te maken met de Kortrijkse bodem, letterlijk dan .

Het was een schitterende dag temidden augustus. Mijn nicht L en ik namen deel aan een boottocht op de Leie, tot in Menen waar we het tabaksmuseum vereerden met een bezoekje. Het was genieten...

Na 't ophalen van mijn fiets bij L bedacht ik dat ik nog geld uit de muur moest halen. En omdat L daar vlakbij woont, besloot ik naar de geldspuwer nabij de Grote Markt te fietsen.

Het marktplein was pas vernieuwd en ik moet zeggen: het zag er in zijn geheel werkelijk prachtig uit maaaar ik kende de gevaren nog niet... Er waren oa zo van die brede gleuven gemaakt om het water in de puttekes te laten vloeien, en owee als je daar in terechtkomt met je wiel... Dat overkwam mij dus, ik wou er terug uitfietsen en pardoef daar ging ik languit tegen de vlakte... Vlak voor een terras wat natuuuuurlijk goed vol zat.  Er kwam zelfs een Duitser vragen of ik mij pijn had gedaan... Maar dat viel reuze mee, op een paar schaafwondekes én een gekneusd ego na...

Pittig detail echter... ik had een witte broek aan en ondanks ons uitstapje was er geen vlekje te bespeuren... Ik was zoooo trots op mezelf... tot aan mijn valpartij... pfffff, het grijs van die nieuwe straatstenen vermengde zich met het Dash-wit van mijn jeans... En eigenlijk vond ik dát nog het ergste van alles... dat ik alsnog met een vuile broek thuiskwam...

13:05 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (7)

Commentaren

;-) Dag Talleke , fijn dat je even langs kwam. En lief dat je wil zoeken naar inspiratie. Nu volg ik de raad van iemand anders op en ga de blogjes bezoeken zonder zelf te posten.
Ik wens je nog een heel fijn weekend verder.
Groetjes.

Gepost door: emmy | zaterdag, 07 juli 2007

Reageren op dit commentaar

hallo Talleke, als ik iemand zie vallen heb ik de neiging om in de lach te schieten... niet mooi hé maar dat is maar een reflex.
Onlangs stonden A'ke en ik in een Parfumerie in Lokeren. We hadden ons lipgloss gekocht... en zo fier als een gieter stond ik te wachten aan de toonbank om te betalen. Wou dit doen met bancontact maar dat onding stond heel ver op de toonbank zodat ik de hoek moest omstappen. Ik zag echter het 3cm !!! hoge trapje niet en pardoes daar lag ik languit... had ook een wit broekse aan... de 2 kassiersters schoten in de lach maar A'ke wist niet goed wat doen . Ze keek zo beteuterd dat ik ook moest lachen. Een dag later had ik op beide knieën joukels van blauwe vlekken en 2 gekneusde polsen en mijn broekske die vloog het Dashprogramma in....
Groetjes

Gepost door: lucretia | zondag, 08 juli 2007

Reageren op dit commentaar

*** nog een fijn weekend Talleke !!

Gepost door: De buurvrouw | zondag, 08 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Oh oh oh... witte broeken....tja! Heb er zelf eens eentje gehad,,,heel het jaar supervoorzichtig mee gedaan elke keer en toen ging ik op vaakntie en heb ik expres die broek aangetrokken en 3 dagen aangehouden...je kon er soep van koken! hahahahahahhahaa! Heerlijk bevrijdend was dat! :-)
Ik kan je wel helemaal begrijpen hoor...op je smikkel gaan ten overstaan van een heel terras...verschrikkelijk...maar dan ook nog die inspanning van die broek schoon te houden naar de filistijnen...aaarrrrggghhhhh! hahahhhaaa!
Lieve groetjessssssssssss!
ps. vond je Lance in zijn blote kont niet lekker? hahahahaa!Jij houdt meer van vissertjes dan van fietsertjes zeker?? hahahahahaa!

Gepost door: mizzD | zondag, 08 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Uw verhaaltje met plezier gelezen, en ik kan je garanderen dat je de enige niet bent.
Ik viel een ' tal weken terug ook met de fiets, geen verklaring voor, stond bijna stil,en pardoes, maar ik zat vast met mijn broekspijp,en kon absolut niet meer recht.
De mensen die daar zaten hebben mij moeten helpen om vanonder de fiets te komen, (het is nog een iets zwaardere , met motorke, en had mij nog fameus pijn gedan ook:-(

Gepost door: roy | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Ik vind jou vissertje ook véél lekkerder... dan Lance hoor ( hoewel ik die niet van de achterkant heb gezien hahahahaa!) Ik denk dat ik jouw vissertje nog eens leen vandaag! :-))))) ( uiteraard naar hier gelinkt hè...het is jóúw vissertje!! :-))))) )
Doeidoeiiiii

Gepost door: mizzD | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Hihihihiihiii... ik had je vissertje al gepikt hoor...ik zal m'n best doen hem onbeschadigd terug te brengen....hoewel... mijn post heet 'om rauw in te bijten'...oeiiiiiiiiiiiiii!! hahahahahahhhaaaaa!
Ik heb zowel van vaders als moeders zijde Belgische roots...hahahahaaaaa! Ongelofelijk hè? hahahahahhaaaaa!

Gepost door: mizzD | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.