maandag, 09 juli 2007

Incognito

Voor de prijs moest ik het niet laten héVanaf heden ga ik geruster door het leven...

Een poos geleden zag ik een reportage op TV ivm oplichting via huisvuil. Héél interessant. Het item kwam wel overgewaaid van over de plas maar toch... Ongelofelijk hoeveel persoonlijke info er te vinden is in je afval.

Ik sorteer, papier, glas, pmd enz alles netjes gescheiden... Maar ivm dat papier ben ik niet zo gerust, een voorbeeldje: mijn rekeninguittreksels worden per post opgestuurd ( gratis  ) en die steek ik netjes in een opbergmapje, ik heb géén kuisziekte maar ik hou van orde ( orde in mijn wanorde, noem ik dat  ).

Maar bij die uittreksels steekt er ook een adresblaadje met al mijn gegevens op, en dat gooide ik bij mijn afval. Tot ik die reportage zag... Akkoord, 't is mss ver gezocht maar toch... Het zal je maar overkomen, trouwens in Engeland is dat wijd verspreid. Daar "amuseren" boeven zich om je afval uit te spitten op zoek naar interessante gegevens; bankrekeningnummer, adres, allerlei nummers die persoonsgebonden zijn zoals je ID-nummer en dergelijke meer...

een model speciaal voor de zuinige mensen onder ons.... nietwaar MizzD ;-)))))))))De oplossing? Een papierversnipperaar!!!

Ik heb mij dus zo'n ding aangeschaft... €5 bij Dreamland, en ik moet zeggen, 't geeft een plezant gevoel, telkens ik er een blad doorjaag . En nu hoef ik mij géén zorgen meer te maken dat mijn ID in verkeerde handen valt . Of zouden de snoodaards zich ook bezighouden met puzzelen???

12:31 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Dat hebben wij al lang ! zo een papierversnipperaar. Er zijn werkelijk véél te veel papieren waar gegevens op staan, zoals adresbandjes of -stickers. Allemaal daardoor.

Plezant speeltje hé ...

Gepost door: ms | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Ik scheur wel altijd... dat soort dingen in hele kleine stukjes...want ja...je weet niet wie het allemaal nog leest misschien hè! Hier halen de boeven overigens gewoon je brieven uit de bus als je niet uitkijkt...dan zien zij ze wel en jij niet...het moet niet gekker worden hè! Je kunt gewoon niet alles voor zijn wil ik er maar mee zeggen! Maar een beetje voorzichtig zijn kan nooit kwaad denk ik.
Ik vond jouw vissertje toen ik aan het googelen was op dit grote formaat...hahahahahhahahaaaa! Ik dacht nog: hé...Tallekes vissertje...maar dan groot! hahahahahhahaaaaaaaaa!!
Doeidoeiiiii!

Gepost door: mizzD | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

:-) toch altijd beter als je zulke dingen kan vernietigen
fijne maandag verder Talleke
groetjes

Gepost door: Borriquito | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.