maandag, 09 juli 2007

Woord v/d week: PROCRUSTESBED

CONTEXT:
Maar Verdonk blijft in functie, ook al is zij op het PROCRUSTESBED van Balkenende ontdaan van haar meest wezenlijke taken. Tegen haar is een motie van afkeuring aangenomen door de Tweede Kamer. Dan rest maar één mogelijkheid: aftreden. Regels zijn regels.

BETEKENIS:
gewelddadige inkorting, pijnlijke positie

UITSPRAAK:
pro-KRUS-tuhs-bet

WOORDFEIT:
Procrustes of Prokroustès (zijn naam betekent letterlijk 'uitrekker') was een Griekse rover die volgens de mythe reizigers in zijn huis ontving en 'op maat maakte'. Lange reizigers legde hij op een kort bed, waarna hij de buiten het bed hangende ledematen afhakte. Korte reizigers werden op een lang bed gelegd en opgerekt.
Een procrustesbed is dus van oorsprong een 'gewelddadige inkorting, verlenging of verminking'. In op het procrustesbed (liggen) is de betekenis aanzienlijk afgezwakt tot 'een pijnlijke positie waar iemand (met geweld) in gebracht is'. Het is enigszins vergelijkbaar met pijnbank.

Bron: KriQ

00:00 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Ze mogen Rita van mij... wel op zo'n echt bed leggen! whahahahahhahahaaa!
Vind je dat wit-bruin een afknapper?? Oh...ik niet hoor...wel sexy juist...te zien wat je anders nooit te zien krijgt! hahahaahahaa! Weet trouwens niet wat voor konten wielrenners hebben hoor...heber nog nooit eentje bloot van achteren gezien! hihihihihiii! Maar dat echte wielrennersmodel...met dunne armpjes en plofdijen...dat is toch al een stuk minder tegenwoordig...ze zitten tegenwoordig ook wel in de sportschool denk ik om álles een beetje bij te houden! :-)))))))
Doeiii!

Gepost door: mizzD | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Whahahahahaaa! Ja...VERDONK!! Rita Verdonk!! die bedoelde ik ja! hahahhahhaaa! Dacht je iemand anders dan?? :P hahahahahaa!
Lance Armstrong is ook niet mijn type hoor...ik vind die mooie donkere Spanjaarden of Italianen of Fransozen veel lekkerder hahahahahaa! Maar daar had ik niet zo'n mooie blote foto van! :-)))))))))
Veel plezier bij de massage...maakt niet uit of die lief is...als ie maar lekkere handen heeft! hahahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Baajdeweejjj... jouw vissertje heeft ook een wit kontje hoor! :-)))))

Gepost door: mizzD | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

Hey Talleke;-) Amaai wat een woord zeg !! Het lukt me maar niet om dat in 1 keer uit mijne mond te laten komen;-)))
Ivm je posting hieronder...wij hebben ook een papierversnipperaar, maar heeft wel zo'n 37 euro gekost ??? En 't was bijlange niet den duurste !! Maar allé, wij zijn ook veel geruster, want hier vliegt ook alles erdoor waar een adres opstaat !
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | maandag, 09 juli 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.