zaterdag, 28 juli 2007

En toen kwam...

varkeneen varkentje met een lange snuit ( of is het toch staart?? Bwaa nee, want dat rijmt dan niet op "uit"  ) en het vertelseltje is uit...

Jawadde, wat een toestanden!!! Maar goed, het is gedaan... hoofdstuk afgesloten!!! EINDELIJK...

Even resumeren wat er deze week gebeurde...

Het begon "slecht" op zondag... ik smulde van een lekkere boterham met zelfgemaakte confituur en ik brak 2 tanden van mijn bovengebit af. Ahummm... écht géén zicht. Maar geloof het of niet, ik heb een reserve-gebit . Zit wel niet zo lekker maar das nog altijd beter dan zonder hé.

Maandag moest ik toch in Kortrijk zijn voor kiné dus maar ff doorfietsen naar mijn tandarts.

Zo gezegd zo gedaan.

Die tandarts heeft zijn praktijk op de hoek van mijn "oude" straat en omdat ik in een goeie bui was, belde ik aan om te checken of er mss nog post lag voor mij en hoe het zat met die eindafrekening!!! De eigenares was héél vriendelijk, overhandigde mij mijn post ( wat reclame op naam  ) en wist mij te melden dat de eindafrekening bij het verhuuragentschap lag.

Ik legde haar uit hoe we dan de zaak zouden regelen: dat ze eerst ook haar handtekening moest zetten om mijn waarborg vrij te geven. Op die manier wordt het geld voor de afrekening rechtstreeks op haar rekening gestort en de rest op de mijne... Blijkbaar vond ze dat oké.

Ik dus eerst naar de man van die agence om de afrekening ( die al bij al nog meeviel ) en daarna in één adem door naar de bank om de papieren op te stellen... Het was nu wachten op de krabbel van de eigenares...

Voor alle zekerheid belde ik zowel naar de agence als naar de eigenares om het nieuws te melden. Jawadde... haar toon was plots helemaal anders... Ze begon weer over "zogezegde" schade aan de woning!!!

Om een lang verhaal ( het is inderdaad een echt vervolgverhaal geworden ) iets korter te maken: toen ze vernam dat er, na aftrek van de eindafrekeing, toch nog de helft van mijn waarborg op MIJN rekening zou terechtkomen wou ze dus wéér niet tekenen!!! De geldwolf!!!

GRRRRRRRRRRRRRR, ik was echt in alle staten maar heb wijselijk mijn mond gehouden en ingehaakt... Ik bedacht allerlei doemscenario's om toch maar aan MIJN geld te geraken!!! Ondanks dat ik de wet aan mijn kant heb, haat ik dit soort toestanden...

Het toeval wil dat ik kort nadien mijn nicht, je weet wel, die van de verkeerde pralines , aan de tel had. Ik spuwde mijn gal en na veel heen en weer gepalaver kwam ze met het idee om te "bemiddelen". Eerst zag ik dat helemaal niet zitten maar ach, wat had ik te verliezen hé? Ik gaf haar dus het nummer van de eigenares en kon zelfs meeluisteren via mijn GSM!

Amai... Zuchtje, jij moest advokaat geworden zijn!!!

Ik lachtte echt in mijn vuistje; hoe zij de eigenares aanpakte, héél beleefd, uiterst voornaam maar echt "to the point"!!!

Ik hoorde niet wat de eigenares zei maar aan de toon van mijn nicht kon ik opmaken dat ze toch wel onder de indruk was!!!

Eerst stribbelde ze nog tegen maar omdat mijn nicht fijntjes "dreigde" met "verdere stappen want wat U doet is niet wettelijk" gaf ze zich min of meer gewonnen. Ze zou de woensdag naar de bank gaan, indien ze het niet vergat!!!  Waarop mijn nicht vroeg of ze 's avonds kon opbellen om te checken... "Als ik thuis ben", was haar repliek... ( Het lef dat dat kreng heeft, werkelijk ongehoord!!! )

Eerlijk gezegd twijfelde ik sterk of ze woord zou houden maar volgens mijn nicht was ze erg op haar ongemakken!!!

En ongelofelijk maar waar: Woensdagmórgen reeds is ze gaan tekenen bij de bank!!! Ze moet behoorlijk onder de indruk geweest zijn van mijn nicht!!! Ze moest eens weten wie ze aan de tel had!!! Looool

Op donderdag stond het geld op mijn rekening!!!! EINDELIJK!!!!! Ik ben daar weg van maart!!! We zijn bijna augustus verdorie!!!! En had mijn nicht niet "bemiddeld", dan weet ik zeker dat het nog veel langer had geduurd!!!

Schandalig eigenlijk hoe een verhuurder een huurder in de tang kan houden!!!! 

NVDR. Amai wat een epistel, en dat voor iemand die niet van lange posts houdt  

19:02 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

** Als je even tijd hebt...kom dan eens lezen op mijn blogje..Daar staat een interview van een lotgenoot..
Ik wens je nog een fijne zaterdag toe,
groetjes

Gepost door: Anita | zaterdag, 28 juli 2007

Reageren op dit commentaar

;-) Dat is dan weer eens iets dat in orde kwam.
Nog een fijn weekend en lieve groetjes.

Gepost door: emmy | zaterdag, 28 juli 2007

Reageren op dit commentaar

coucou hoi talleke ben hier effe komen snuffelen
wat een miserie met die dame na zoveel maanden was je nog niet van haar af

ik hoop dat het huis nog niet verhuurd is.. zo krijg ze haar verdiende loon

Gepost door: Tine van Leuven | zondag, 29 juli 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.