woensdag, 22 augustus 2007

Op 't eerste zicht...

Het zal je maar overkomenBij het bekijken van "Koppen" over het syndroom van La Tourette, kon ik mij niet van de gedachte ontdoen dat wij soms véél te snel klaar staan met een oordeel.
Alle ziektes zijn vreselijk maar van sommige zie je uiterlijk niets. En als je er niet ziek uitziet, tja, dan mankeert jou toch niets hé? Zo denken de meesten toch.

Ook mij overkomt het dikwijls, om niet te zeggen altijd, dat mensen me vertellen dat ik er nu toch goed uitzie, dat alles oké is dus. Hummm, het enige wat ik weet is dat ik mij redelijk goed voel maar enkel de tijd zal uitwijzen of het inderdaad oké is met mij. Trouwens, dat mijn hart bloedt, dat zie je ook niet altijd aan mij hé. Echter daarover wou ik het nu niet hebben.

La Tourette, ik was behoorlijk onder de indruk van de impact van die aandoening. Gelijk wanneer vloeken of echt schunnige praat uitschreeuwen, die oncontroleerbare tics... jawadde... ik moet toegeven, moest een wildvreemde mij zomaar "Kreng" of nog erger noemen, ik zou toch ook niet de reflex hebben om eerst aan La Tourette te denken. Hier en hier kun je er meer over te weten komen.

Waarmee ik enkel duidelijk wil maken dat we toch steeds voorzichtig moeten zijn vooraleer we oordelen... Niet alles is wat het lijkt!!!

03:29 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

daar heb je een punt sè meiske, ik geef je volkomen gelijk.
ivm blahmanneke: pft, die was amper 2 uur thuis of kreeg weer een aanval. 't is wel overgegaan maar zijn zak om naar 't ziekenhuis terug te gaan staat wel nog klaar. afwachten maar.

Gepost door: Blah | woensdag, 22 augustus 2007

Reageren op dit commentaar

wel Talleke, daar heb ik nu eens niets aan toe te voegen zie... alles staat er!
Liefst en sterkte; met alles!!
Knuffel

Gepost door: lucretia | woensdag, 22 augustus 2007

Reageren op dit commentaar

Dag Talleke Dat heb je mooi gezegd. Als ik met mijn elektrische rolwagen buiten kom. Denken veel mensen, ocharme :-). Terwijl ik verder misschien gezonder ben dan zij :-) Mensen oordelen vaak te snel.

Gepost door: Joke | woensdag, 22 augustus 2007

Reageren op dit commentaar

UIk heb het ook gezien, en ik vond het fantastisch dat die jongeman de kans kreeg les te geven.
Geweldig toch!

Gepost door: Suus | woensdag, 22 augustus 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.