woensdag, 29 augustus 2007

Eindelijk!!!

Indy.... mijn eerste prooiHet had nogal wat voeten in de aarde maar vanaf heden ben ik de trotse bezitster van een digitale camera!!! Lachend

Ik nam deel aan de actie uit het Nieuwsblad, ergens in juni en nu pas kon ik mijn toestel afhalen!!! Jawadde... maar niet gezeurd, het kleinood is nu in mijn bezit en dat is wat telt!!! Het ziet er verdorie nog knap uit ook!!!

Mijn eerste gedwongen vrijwilliger Knipoog was Indy... het gaat nog steeds goed met hem, naar omstandigheden maar je ziet wel hoe vreselijk mager hij is. Ondanks de verwennerijen...

Heerlijk tussen het groen, en dat temidden de stadEn dit is mijn uitzicht vanop het terras...

Jajaaa, er moet zeker nog gewerkt worden aan mijn "trek"kunsten maar al doende leert men hé.

Ik ben van plan om mijn digitaaltje overal mee naartoe te nemen...

17:02 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (13)

dinsdag, 28 augustus 2007

Woord v/d week: VILEIN

CONTEXT:
In de eerste scènes voelde ik die spanning ook zinderen: in het VILEINE gepest tussen de zusters Agnes en Claire bijvoorbeeld, of wanneer het uitdrukkingsloze, zwijgzame stel Harry en Edna subtiel maar dwingend zijn plek opeist.

BETEKENIS:
gemeen, laag

UITSPRAAK:
[vie-LEIN]

WOORDFEIT:
In de veertiende eeuw heeft het Nederlands het Franse vilain overgenomen. Vilein en vilain waren aanvankelijk aanduidingen voor een vrije boer, iemand die 'niet van adel' was. Ook het Laatlatijnse villanus, waar het woord van afgeleid is, duidde iemand aan die op het platteland (in een villa 'plattelandswoning') woonde.
Vilein ging al snel 'slechterik' betekenen, en als bijvoeglijk naamwoord 'gemeen' en 'lelijk'. Werd iedereen die als boer leefde misschien met slechtheid en lelijkheid in verband gebracht?
Ook het Engels kent de term: villain betekent er 'boosdoener, deugniet, boef'. Vooral de schurk in een toneelstuk wordt zo genoemd.

Bron: KriQ

17:16 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (1)

maandag, 27 augustus 2007

Mama

Vandaag 37 jaar geleden werd je mij ontnomen... 
mijn engelbewaarder ben je steeds gebleven!!!

 
Forever in my heart...

 
MAMA

13:33 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (10)

zondag, 26 augustus 2007

BreinFood

youth has no ageIk zie mogelijkheden, geen onmogelijkheden. Als ik het anders ga bekijken, wordt het leven heel zwaar.
Marco Borsato

Iemand met een nieuw idee is een vreemde vogel. Tot het idee blijkt te werken...
Mark Twain

Mensen redetwisten. De natuur handelt.
Voltaire

Een muur om je heen houdt het verdriet buiten maar ook de vreugde binnen.
Jim Rohn

Je kunt geen perfectie van jezelf eisen. Je kunt er slechts oprecht naar streven.
Atul Gawande

00:25 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (5)

zaterdag, 25 augustus 2007

't Is weer zover!!!!

Kortrijk...

Vorig jaar was ik te ziek om te gaan, het jaar daarvoor ging het niet door omdat ze aan het werken waren op de oorspronkelijke locatie maar dit jaar ben ik niet te houden zulle!!!

Vlaanderen Zingt en Talleke zal meezingen, zo vals als een kat maar dat kan mij niet schelen!!!! Lachend
Bovendien wordt dit ook een mini-familiereünie, supergezellig... alhoewel, de eerste keer dat ik meedeed zat mijn schoonzus links van mij enne.... die heeft het zich vreselijk beklaagd!!!! Knipoog

NVDR. Ik weet niet wat jullie er van denken maar die nieuwe editor??? Mmmmmmm werkt uitstekend!!!! Zelfs beter dan de vorige!!! Merci Skynet!!!

14:02 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

donderdag, 23 augustus 2007

Ziede wel...

winnerdat onkruid niet vergaat!!!! Tong uitstekend
Ik kom net thuis van mijn 3-maandelijks bezoekje aan m'n oncologe en ze was uiterst tevreden!!! Ik dus ook hé...
Volgende keer is mijn gynaecoloog aan de beurt en daarna ist weer bij de oncologe voor de jaarlijkse grote controle; mammo, echo en bloedonderzoek. Amai de tijd gaat snel...

En wat het bloggen betreft, hummm, soms heb ik echt zin om er mee te stoppen, andere keren loop ik over van enthousiasme... Soms heb ik absoluut geen zin om een deeltje van mijn ziel bloot te leggen, andere keren zou ik het aan het ganse WWW willen vertellen... Ik heb dan maar besloten om gewoon verder te doen en als ik weer een periode heb dat het minder gaat, dan las ik gewoon een rustpauze in en beperk mij tot BreinFood edm... Volgende week over zijn er weer de TaalDrops, das ook makkelijk om een mindere periode op te vullen... Kortom: de dees blijft... Cool

Ik heb trouwens weer een anecdote wat mijn buurman betreft, maar das voor later zulle... Ik ga nu eerst voor eten zorgen!!!

19:26 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (7)

BreinFood

met vallen en opstaan wijzer wordenHaast is de moeder van de mislukking.
Herodotos

Hoe kun je nou rechtlijnig denken in een ronde schedel?
Diana Ozon

Om hoger te reiken, hoef je niet op anderen te staan.
Harriet Woods

Enthousiasme heeft iets magisch. Het betekent het verschil tussen middelmatigheid en succes.
Norman Vincent Peale

Je bent pas rijk wanneer je iets bezit dat niet te koop is.
Edner Chap

14:00 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (2)

Hoe schattig!!!

01:00 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Mopje

Mama gaat kleine Jantje van school halen.
"En, zoontje, wat heb je vandaag op school geleerd?"
"Seks-u-o-lo-gie, mama", zegt Jantje, heel fier dat hij het woord kan uitspreken.
"O ja, Jantje? En waar ging dat dan over?" vraagt de moeder.
"Masturbatie" zegt Jantje, en het woord komt er vlot uit...
"Zo, dat is een hele mond vol!" zegt mama.
"Nee, mama, wat jij bedoelt is pijpen!"
Knipoog

00:46 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (0)

woensdag, 22 augustus 2007

Balen...

moedvan mezelf... Ja, inderdaad, ik baal van mijn gedrag.

Akkoord, ik heb alle reden om mezelf te beklagen, ik ben mijn enig kind kwijt, borstkanker gehad, zonder partner, géén auto, zonder mama, mijn vader, daar zwijgen we maar over... en zo kan ik nog wel 't één en 't ander opnoemen wat niet goed gaat in mijn leven...
En toch baal ik van mezelf...

Zelfbeklag, pfff, als er iets niets uithaalt, is dat het wel.
Ik mag niet wachten op een ander om er voor te zorgen dat ik mij beter voel... dat wéét ik, dat is gewoon zo. Ik en ik alleen kan iets aan mijn leven veranderen... Attitude!!! Daar gaat het om... En momenteel is die verkeerd!!! Dus is het hoognodig dat ik mezelf een sjot onder mijn kont geef en eens ga kijken wat er wél goed gaat in mijn leven.

Ik heb vast werk, de dag van vandaag is dat op zich al een luxe!!!! Een dak boven mijn hoofd, mijn beestjes, een paar vrienden, familie... die het niet altijd makkelijk hebben met mij, ik ben behoorlijk eigenzinnig, het is verdorie niet eenvoudig om goed te doen voor mij; ik denk dat ik het geluk ook had om in een héél vroeg stadium mijn kanker te ontdekken... Dus al bij al...

Er is niets ergers dan je kind te verliezen, maar helaas kan ik daar niets aan veranderen en zou Michael het vreselijk vinden moest ik daardoor tenonder gaan, eerlijk is eerlijk, soms zou ik het écht wel willen maar ik heb blijkbaar een vreselijk sterke overlevingsdrang... gelukkig!!! Dus...

18:59 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Op 't eerste zicht...

Het zal je maar overkomenBij het bekijken van "Koppen" over het syndroom van La Tourette, kon ik mij niet van de gedachte ontdoen dat wij soms véél te snel klaar staan met een oordeel.
Alle ziektes zijn vreselijk maar van sommige zie je uiterlijk niets. En als je er niet ziek uitziet, tja, dan mankeert jou toch niets hé? Zo denken de meesten toch.

Ook mij overkomt het dikwijls, om niet te zeggen altijd, dat mensen me vertellen dat ik er nu toch goed uitzie, dat alles oké is dus. Hummm, het enige wat ik weet is dat ik mij redelijk goed voel maar enkel de tijd zal uitwijzen of het inderdaad oké is met mij. Trouwens, dat mijn hart bloedt, dat zie je ook niet altijd aan mij hé. Echter daarover wou ik het nu niet hebben.

La Tourette, ik was behoorlijk onder de indruk van de impact van die aandoening. Gelijk wanneer vloeken of echt schunnige praat uitschreeuwen, die oncontroleerbare tics... jawadde... ik moet toegeven, moest een wildvreemde mij zomaar "Kreng" of nog erger noemen, ik zou toch ook niet de reflex hebben om eerst aan La Tourette te denken. Hier en hier kun je er meer over te weten komen.

Waarmee ik enkel duidelijk wil maken dat we toch steeds voorzichtig moeten zijn vooraleer we oordelen... Niet alles is wat het lijkt!!!

03:29 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

dinsdag, 21 augustus 2007

Woord v/d week: BOTNET

CONTEXT:
Tot een kwart van alle computers op het internet zou via zogenaamde BOTNETS in de macht zijn van cybercriminelen, aldus Vint Cerf, een van de vaders van het internet. Hij stond als medeontwikkelaar van de TCP/IP-standaard aan de basis van al het internetverkeer en werkt nu voor Google.

BETEKENIS:
(geheel van) 'gekaapte' computers die gezamenlijk een site of server platleggen

UITSPRAAK:
[BOT-net]

WOORDFEIT:
In het Engelse woord botnet zitten twee verkortingen: net staat voor (computer) network, en bot is een verkorting van (software/web) robot. Een bot is een computerprogramma dat autonome taken kan uitvoeren die voor een mens te ingewikkeld, te tijdrovend of juist veel te saai zouden zijn (zie ook de Wikipedia, die zelf overigens ook bots gebruikt). Ze worden op internet op allerlei manieren ingezet.
Een botnet is een aaneenkoppeling van verschillende internetbots. Hoewel het woord op zich neutraal is, verwijst het meestal naar kwaadwillende netwerken.

Bron: KriQ

17:04 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (2)

zondag, 19 augustus 2007

BreinFood

Hoe ouder de wijn... .blablablaEerst maken wij onze gewoonten en vervolgens maken onze gewoonten ons.
John Dryden

Wat je wilt hebben, moet je eerst geven.
Lao-tse

Veel gepraat komt voort uit angst voor stilte, terwijl juist de stilte de inspiratiebron zou moeten zijn van al ons denken, spreken en handelen.
Paul van den Bergh

Mensen zijn niet lui. Ze missen hoogstens doelen die hen inspireren.
Anthony Robbins

De allermoeilijkste les is dat mensen alleen op hun manier van iemand kunnen houden, niet op jouw manier.
Alice Stuart

01:09 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (5)