vrijdag, 14 september 2007

Mini-verslagje ahummmm

Voilà, nu ik MizzD ff op een dwaalspoor zette heb ik RUSTIG de tijd om uitgebreid ( op z'n MizzDies dus Knipoog) aan mijn relaas te werken!

Het hing al een poosje in de lucht en gisteren was het dus zover.

Ontmoeting tussen Lucretia en ikke in Gent. Lucretia bezorgde mij een link uit 't Gentse en ik was dan helemaal niet meer te houden! Maar later meer daarover...

Mijn eerste indruk was dat Lucretia knapper is dan op de foto's maar das eigenlijk bijzaak hé. Het is een hele leuke "tante"!
We vertrokken met de tram richting centrum waar we eerst een thee dronken bij Max!!! Hmmmmm Max!!! Gooooooh, heb er nog deugd van... maar das ook voor later...

het graffitisteegjeWel handig zo'n persoonlijke gids. Lucretia toonde mij de leukste plekjes want behalve het station is Gent mij zo goed als onbekend.
't Gravensteen bezocht maar dat was meer om als achtergrond te dienen voor een paar foto's.
Hummm Lucretia, wat hebben wij nog allemaal gezien? Aja, 't Patershol... hét steegje voor de graffitispuiters... een hoop leuke winkeltjes, eentje vooral waar ze allerlei snoepgoed verkopen... wij daar natuuuurlijk naar binnen... Lucretia kocht halve appelsienschijven, ik kattepietjeszou begot niet meer weten hoe die dingen heten maar van de mijne weet ik wel nog de benaming: kattepietjes!!! En dat zou goed kunnen kloppen, zo'n kleine dingskes maar wel hééééééél lekker!!! Euh Lucretia, de inhoud van mijn zakje was gisterenavond al verorberd!!!Verlegen

Manneken Pis in gentWat hebben we nog gezien? Manneken Pis!!! Guhh, in Gent?? Jajaaaa, ook in Gent!!!

 

 


zou MizzD in de buurt zijnBij de Haringsteeg dacht ik aan MizzD, en dat antiekwinkeltje deed een belletje rinkelen bij Lucretia: Wat denk je Boogie... iets voor je blogdaar stond iets op de stoep voor Boogie. We trokken elk een exemplaar getrokken maar dat van Lucretia zal waarschijnlijk meer in zijn smaak vallen!!!!

 

Alleen de spin ontbrak hé BlahkeBij het grote spinneweb kwam spontaan Blah in ons gedachten en zelfs Breydel liep in de kijker.

 

De bloggers op een tripje met de chocoladeboot... moet kunnenEn bij de Chocoladeboot dachten we aan een hoooooop bloggers!!! Dat leek ons een superidee om eens een dagje te organiseren want je kan dat pas reserveren vanaf 10 personen!!!! Daar gaan we eens werk van maken sè!!!

Tussendoor aten we een hapje bij Puur... lekker gezond én héét!!!

NVDR.Jaren geleden liep ik ook eens door Gent en toen overviel mij het gevoel dat ik hier ooit nog eens zou komen wonen... ben benieuwd... in ieder geval gisteren genen hunk tegengekomen!!!

een waar TOPartiest was hier aan 't werkOnderweg toonde Lucretia mij, met gepaste trots, ook nog een kunstwerk van haar echtgenoot!!! En ik maar zoeken wat ze precies bedoelde!!! Zie afb. Cool

Maar dan, dan keerden we terug naar ons beginpunt, de Max!!!! Dé reden van ons bezoek aan Gent!!! En waarom??? Daar hebben ze héééééééééééééééééééérlijke wafels!!! Op de ouderwetse manier gebakken, we kregen zelfs de gelegenheid om effkes de keuken te bezichtigen... deed mij denken aan mijn grootvader aan vaders kant. Hij bakte altijd een hoop wafels in de kelder en wij mochten steeds de randjes opsmullen die rond het wafelijzer uitkwamen... En bij Max lagen die ook. Het was echt ouderwetsgezellig in de keuken, ondanks de rommel.

 héééééééééééééérlijke wafelWe waren hoedanook net op tijd om te bestellen want 20min later sloot de zaak!!! En zonder een Max-wafel naar huis? A nee hé, dat was onmogelijk!!! Ik nam er zelfs nog een héérlijke vanillemilkshake bij en man man man dat was steken om alles binnen te krijgen!!! 
Het personeel was zelfs al bezig met opruimen...

Uiterst voldaan keerden we dan terug naar 't station. Ik werd netjes begeleid tot op het perron waar we hartelijk afscheid namen.
In de trein stuurde ik een smske naar Lucretia om haar te bedanken voor een schitterende namiddag en ik zat luidop te lachen ( de jongeman rechtover mij keek maar raar op ) bij haar respons...  ze had de verkeerde tram genomen!!! Jajaaa, ze kreeg, volgens mij, maar niet genoeg van de Max!! Knipoog 

Zeg Lucretia, volgende keer breng jij verslag uit zunne.... amai zo'n epistel... en dan al die foto's bewerken!! Maar alléé, ik heb bewezen dak serieuze competitie ben voor MizzD Knipoog

17:11 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

Dat was dan een max dagje ook ! In zo'n plezant gezelschap Gent verkennen, meer moet dat niet zijn !
Ik ken daar ook mijn weg niet zo goed als in A'pen maar in dat fonduehuisje ben ik jaren geleden toch al eens geweest;-)))
Dé Max ken ik niet, maar ik weet in A'pen wel een etablissement dat daar ook voor gekend is;-))) 't Zag er zelfs voor gene zoetebek als ik enorm lekker uit !
En je bent al handig aan de slag met je digitaaltje;-))) En géén hunks gefotografeerd ??? Komt nog wel !
Pracht reportage, Talleke en jullie hebben ervan genoten, das zo te zien !
Groetjes;-)))

Gepost door: nicole | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Mooi... verslag hoor, alleen wat je daar schrijft dat ik knapper ben dan op de foto's... tja... je bedoelt misschien 'minder lelijk'...;-)
Maar ik mis hier wel een fotootje van jezelf hoor... ik heb zo de moeite gedaan om je eens deftig op 'portret' te zetten en een mooi kader gezocht tussen de plantjes en aan het water en in de Max... misschien zijn ze mislukt met jouw toestel maar ik heb er wel héééééééééééle mooie zenne. Jij geeft me de toestemming op ze te plaatsen...?? Please???
Ook gefeliciteerd om ons mizzD'ke de loef af te steken... nu weet ik echt niet meer waar ik eerst moet beginnen lezen hoor ;-)
Doe zo maar verder hé.... misschien heb je nog wel leuke fotootjes van gisteren...
Gr oetjes

Gepost door: lucretia | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Wat nu?? Competitie?? welneeee....alleen maar hartstikke leuk toch om zo'n verslag te maken...en zéker om te lezen en te bekijken hoor!!!!!! Die Haringsteeg...jaaaa, die hadden dingske en ik ook vastgelegd tijdens ons dagje Gent hè! :-) En tjongejonge...die wafel...die ziet er wel heel erg mjammmmm uit! Het water loopt me in de mond...zooo lang geleden dat ik eens zo'n wafel op heb...het wordt weer eens tijd! :-)
Heel leuk verslag hoor...en 's avonds waren je kattenpietjes al op? Volgende keer dan toch maar de paardenl*llen zeker?? Daar zit wat meer bite aan!whahahahahahhahahahahahahhahahahaaahahaaa!
Superverslag Talleke! Leukkkkkkk!
Lieve groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Goh,Talleke wat een lang mini-verslagje zeg, hihi!
Die namiddag zam vast voorbijgevlogen zijn, zag er heel erg gezellig uit! Ik heb Lucretia tot hiertoe alleen nog maar aan de telefoon leren kennen, en het is een prachtdame!
Jullie hebben niks tekort gehad die dag, behalve tijd dan mss?

Gepost door: Jientje | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

tof tof, zo een ontmoeting tussen bloggers.
Pech echter met mijn blogvraag, maar ja...
groetjes

Gepost door: Sebastian | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Gent Ja laat nu je ware gezicht maar eens zien ,dames
doen he zo snel mogelijk,zo kunnen we onze mening geven,is toch gezellig he!

Gepost door: Maria | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Wat hebben paardenlellen... nou met verlegen te maken??? Da's een soort koekje hoor...of dat dacht ik toch! :-)))))))))
Ja ja...er kruipt inderdaad veel tijd in dit soort postjes...daarom laat ik ze ook altijd wat langer staan ( als ik de kans krijg van al die bloggertjes ongeduld hahahahahahhahaa!)...zéker een uur dat ik daar meestal aan bezig ben...maar ze zijn wel verschrikkelijk leuk om te maken en te lezen hè! Wow...goegelkwien én the one and only 'mizzDieke'...nu zijn er wel genoeg veren in mijn kont gestoken hoor...het begint zeer te doen!! hahahahahhhhahahaahahaaa!
Doeidoeiiiii!

Gepost door: mizzD | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Ooooooh! *bloos*bloos*bloos*...wat een taal sla jij uit op mijn blogje zeg...tsss, dat zou ik toch nooit durven schrijven, lullen, daar gebruik je zo'n mooi sterretje voor hoor! whahahahhahahhahahahahahahhahaaa!
En ik bedoelde lEllen...goooh...waarom geloof jij mij nou niet???? :P:P:P
See you girlie! :-)

Gepost door: mizzD | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

Oh vergat nog wat... had je het nou nog gevonden...die post met die foto van die Haringsteeg...15 juli hè...in m'n archief!
Doeiiii!

Gepost door: mizzD | vrijdag, 14 september 2007

Reageren op dit commentaar

hahahaha wat een prachtig verslag ook, jajaja, je bent serieuze concurrentie voor mizzke!!! Ik lag hier wel strijk met de opmerking van mizz over die paardenlullen die dan paardenlellen zouden zijn. Weer zo typisch hè van haar!!! Hahahahahaha!

Gepost door: Blah | zaterdag, 15 september 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.