dinsdag, 20 november 2007

Back to the past...

De Zingende Katjes uit de Ieperse kattestoet en ik sta helemaal vooraanGisteren een terugkeer in de tijd...

Amai nie.

Een paar weken terug kwam mijn jongste broer A, héééél toevallig, een vrouw tegen die hem herkende en hem aansprak met zijn voornaam. Hij keek verbaasd want hij kende die dame helemaal niet. Zij vroeg hoe het met mij ging... Nog meer verbazing, maar doordat ze bij de bakker stonden en de ene reeds bediend was, terwijl de andere nog stond aan te schuiven, verloren ze elkaar uit het oog.

Wie schetst mijn broers' verbazing toen hij dezelfde dame datzelfde weekend ergens anders tegenkwam... En gelukkig, dees keer werd de naam én 't gsm-nr doorgegeven zodat ik haar kon opbellen. Toen A mij haar naam zei, rinkelde er onmiddellijk een belletje!!! Alléé zeg, dat was één van mijn beste schoolvriendinnen van toen ik 15/16 jaar was. Ze zei nog dat hij maar moest vertellen dat ik ooit het rekord smoutebollen-eten verbroken had en dat ik dan wel zou weten wie ze was maar dat herinner ik mij dus echt niet meer Eten in mond.

Om een lang mizzdieke Knipoog toch een klein beetje korter te maken, ik stuurde eerst een smske, daarna belde ik haar op en gisteren hadden we afgesproken dat ik naar Ieper zou komen. Daar liepen we samen school ( dat was na het overlijden van mijn mama en ik bij mijn pa ging wonen, A is overigens een stiefbroer waar ik nu weer een goed contact mee heb ) en daar woont zij nog steeds.
We wipten eerst ff bij haar ouders binnen want blijkbaar was ik daar ook nogal kind aan huis toen maar verdikke hé, ondanks dat die mensen mij helemaal niet onbekend overkwamen, ik weet echter zo goed als niets nie meer uit die periode... vreselijk jammer vind ik dat!!! Ik heb echt een abominabel geheugen, en die chemo heeft er zeker géén goed aan gedaan verdorie!!!!
Baaidewei, het rekord smoutebollen-eten staat blijkbaar op 20 stuks, in mijn eentje verorberd ( Kan dat tellen als bijdrage voor "de week van de smaak" Jientje??? Knipoog)

Ik maakte ook kennis met haar man en oooooo toeval, ik vertelde dat ik toen een dikke boon had voor ene beenhouwer uit één of ander klein-grootwarenhuis... loooooool... is zij verdorie niet met die boon getrouwd zeg!!! Verbaasd
Ik lag in een deuk!!! En zij gelukkig ook... we hebben het haar eega toch maar niet verteld, in ieder geval niet toen ik er bij was... Verlegen

Wat beleefden we een leuke namiddag!!! Man man man, net alsof de tijd stil was blijven staan, zo'n 33 jaar terug!!!
Nadat ik nog eventjes hun OE-mailbox herstelde en de verzamelingen, zowel van de mama als van de kinderen bewonderde, werd het stilaan tijd om de trein terug te nemen...

NVDR. de foto is uit die tijd, klik er op voor groter formaat

19:10 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

:-) hoe het soms toch kan lopen om oude vrienden weer te vinden hé Talleke
groetjes

Gepost door: Borriquito | dinsdag, 20 november 2007

Reageren op dit commentaar

=) In ieder geval tofdat je haar hebt terggevonden hé!
20 smoutebollen xO als dat niet veel is!

Dikke Dikke knuffel terug!!!
xxx

Gepost door: Astrid | dinsdag, 20 november 2007

Reageren op dit commentaar

Oef! Smoutebollen...dat zijn toch wat wij oliebollen noemen..?? 20??? Nee...dat is geen smaak hebben meer hoor! whahahahahhahahaa!
Geinig hè, zo'n vriendin terugvinden! Jammer dat je nog maar zo weinig weet van die tijd...herinneringen ophalen...daar ben je dan snel mee klaar! Maar dat heeft iedereen wel denk ik hoor...mijn oude schoolvriendinnen vertelden ook nog eens dingen uit onze KLOStijd waar ik echt helemaal niks meer van wist...en ik heb toch een redelijk goed geheugen en geen chemo gehad...sommige dingen maken op de één meer indruk dan op de ander denk ik!
Lieve groetjesssssssssssss!
ps. waardeloze mizzdieke...véél te weinig foto's! hahahahahahahaa! En sta jij erop...op dat fotootje? Met zo'n masker op of in het publiek? :-)))))

Gepost door: mizzD | dinsdag, 20 november 2007

Reageren op dit commentaar

Ah jaaa! Ik weet natuurlijk alles af van die afspraak...pannenkoek en milkshake hè! hahahahaha!
En inderdaad...nu herken ik je...je hebt nog dezelfde koontjes! hahahahahahhahaa!
Doeidoeiii...doe het blond geval de groeten en als m'n oren tuten dan weet ik dat je het over 3 studs en een weekend vol hete sex hebt gehad! whahahahahahahahahahahahahaaaa!

Gepost door: mizzD | dinsdag, 20 november 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.