zaterdag, 29 december 2007

Woord v/d week: BLOCKBUSTER

CONTEXT:
Dinsdag was Amsterdam aan de beurt. Een persconferentie, enkele interviews en een paar minuten naar de première in het Tuschinski Theater - om dan vliegensvlug naar Madrid te reizen. 'Geen enkel probleem', stelt Cameron Diaz, die voor de BLOCKBUSTERS Charlie's Angels (2000) en Charlie's Angels: Full Throttle (2003) ook al menig promotierondje om de aarde maakte.

BETEKENIS:
kaskraker, kassucces

UITSPRAAK:
[BLOK-bus-tuhr]

WOORDFEIT:
Het Engelse woord blockbuster is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog. Het was toen de naam van een bijzonder explosieve bom, die genoeg vernietigingskracht bezat om een compleet huizenblok (Engels: block) te verwoesten (Engels: to bust).
Later werd blockbuster een algemenere aanduiding voor iets met veel kracht of veel succes. Allereerst voor succesvolle theatervoorstellingen, en later in het bijzonder voor films die veel publiek trekken én veel geld opleveren.

Bron: KriQ

15:19 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Blokdinges! Dat heb jij nu eens goed gezegd zie ;-)
Groetjes,een fijn weekend en een prettig eindejaar.
adripa

Gepost door: adripa | zaterdag, 29 december 2007

Reageren op dit commentaar

Als een blockbuster... wordt Max straks bestormd door de 4 mutsketiers...hahahhaahahahaha! ( zouden we die volgende keren nog terug mogen komen als jij daar gaat zingen??? :-))))))) )
Lieve groetjessssss!

Gepost door: mizzD | zaterdag, 29 december 2007

Reageren op dit commentaar

blockbusterpps U lijkt de opvolger van Hendrik Conscience, u leert uw volk lezen en begrijpen!!

Die pps-vraag van gisteren was iets wreed curieus. Ik kwam thuis van een enorm, ENORM drukke dagtaak en kon geen pps van een frietpot meer onderscheiden. Tien minuten na het intikken van mijn vraag vroeg ik me af hoe ik kon vergeten hebben dat een pps gewoon een powerpointbestand was. Verdorie toch..

Maar kun je me uitleggen wat een .doc of .xls is??
:-))

Pablo

Gepost door: Pablo Zarzuelo | zaterdag, 29 december 2007

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.