zondag, 03 februari 2008

Woord v/d week: CROSSMEDIAAL

CONTEXT:
De krant is onderdeel van een 'CROSSMEDIAAL nieuwsplatform', zoals de makers het noemen. Naast het papieren medium is er een site, zijn er mobiele toepassingen en komen er filmpjes voor bijvoorbeeld schermen in treinen. DAG is een initiatief van uitgeefconcern PCM en telecombedrijf KPN. De gratis krant op tabloidformaat schaart zich in het rijtje Metro, Sp!ts en De Pers, die eveneens kosteloos verkrijgbaar zijn.

BETEKENIS:
gebruikmakend van verschillende media

UITSPRAAK:
[kros-mee-die-AAL]

WOORDFEIT:
Crossmediaal houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende communicatie- en informatiemedia: papier, internet, telefonie, etc. Crossmediaal is net zo'n woord als crosscultureel, dat Van Dale omschrijft als "twee of meer verschillende culturen vergelijkend" (crossculturele psychologie bijvoorbeeld).
Het woorddeel cross- komt uit het Engels, waar het al wat langer als voorvoegsel gebruikt wordt om aan te geven dat er meerdere exemplaren van iets door elkaar gebruikt worden. Het voorvoegsel inter- (denk aan interregionaal, interdisciplinair) komt qua betekenis dicht in de buurt. Crossmediaal is weleens vertaald als kruismediaal, maar dat lijkt geen woord met toekomst te zijn.

Bron: KriQ

09:45 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Oh... dacht eigenlijk dat ze dat multimediaal noemden...weer wat geleerd dus! :-)
Malamuts hebben dat trekken natuurlijk in hun genen hè, die doen niets liever! Zag eens iemand met twee van die honden hier in het park, die had ze zo'n trekharnas omgedaan en zocht dan een afgezaagde boomstam en liet die beesten dat voorttrekken...tjonge, hadden die beesten het naar hun zin! hahaa! Kreeg gisteren een mailtje van een (mail-)vriendin met twee Engelse setters...zij schreef dat ze die ook wel eens uit had moeteen laten terwijl ze heel erg door haar ruig was gegaan...viel ze flauw van de pijn! Toen ze bij kwam, was eentje ervandoor...moest ze op haar knieën achteraan...erg hè! Gelukkig gaat het met mij al véél beter...denk niet dat ik wat geforceerd heb!
Aiaiai...alle kasten ordelijk? Wat zijn wij toch verschillende karakters! hahahahahahaa!
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | zondag, 03 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Hahahahaa! Orde in je wanorde...hahahaaa...ach, het is hier ook geen vuilnisbelt hoor ( hoewel het een stuk schoner zou kunnen hahahahaa!) ik hou de boel juist 'op het oog' netjes hahahahahaa, dus nóóit vuile vaat en alle papierrommel in de kastjes hahahahahaa!
En het ís, dat wij urgent woningzoekenden waren omdat ons vorige huisje gereonoveerd ging worden en niet iedereen terugkon...anders was ons inkomen ook veel te hoog geweest voor deze buurt! Dat is ook waarom we eigenlijk niet wegwillen...door terug te keren na renovatie van dít huis, betalen we echt nog steeds maar een schijntje aan woonkosten...voor dat geld komen we echt nóóit meer aan een vergelijkbare woning hoor! :-))) Tja...we hebben al een hele tijd geluk gehad...mooie omgeving, leuk huisje en dat alles voor peanuts...maar aan alle mooie liedjes komt een ooit eind hè! ;-)))
En nee...zelf met Lennox en Axel laat ik nooit kleine kinderen lopen...mijn nichtje was al een jaar of 13 en werd een keer de dijk nog afgetrokken door Lennox omdat ie beneden een hondje zag...nee hoor, die verantwoording neem ik liever zelf! ( en wie liep ik in de Gavers ook weer bijna omver omdat die hond ineens een ruk gaf? was jij dat? Of dingske? ik weet het niet meer, maar dat komt dus echt wel vaak voor!)

Gepost door: mizzD | zondag, 03 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Hahahaaa! Jaja...ik vergeet ook wel eens wat hoor...maar alleen ONBELANGRIJKE dingen ( nooit m'n bankpas of mijn leesbril bijvoorbeeld...:P:P:P)
Ik let bij anderen echt NOOIT erop of het er wel schoon is of zelfs opgeruimd...interesseert me echt helemaaaaal niet! Alleen als het ergens heeeeeel erg netjes is, voel ik me nooit zo goed op m'n gemak hahaha!
En nu ga ik lekker weer eens met Axel naar buiten...m'n rug kan m'n rug op whahahahahahaa!

Gepost door: mizzD | zondag, 03 februari 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.