zondag, 17 februari 2008

Woord v/d week: HONGERKLOP

CONTEXT:
Na de lunch komen de netelige kwesties aan de orde. Voor de HONGERKLOP staat er per twee ministers een zilveren schaaltje op tafel, gevuld met M&M's, Celebrations, Smarties en tumtums.

BETEKENIS:
plotselinge zwakte door voedselgebrek

UITSPRAAK:
[HONG-uhr-klop]

WOORDFEIT:
Het begrip hongerklop (ook wel geschreven als hongerklap) komt uit het wielrennen. Het slaat op de plotselinge zwakte die tijdens een (wieler)wedstrijd optreedt doordat het lichaam een gebrek aan koolhydraten heeft. Er wordt dan overgeschakeld op het verbranden van vet en eiwit; de sporter kan daardoor niet meer optimaal presteren.
Een woord dat vaak als synoniem van hongerklop wordt gebruikt is geeuwhonger.

Bron: KriQ

05:47 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (6)

Commentaren

hongerklop... ja dat ken ik en als ik dat krijg kan ik hééééééééééél moeilijk van al die zoetigheden blijven. Is eigenlijk niet goed om ineens een 'suikerbad' te nemen. Beter trage suikers innemen - regelmatig kleine hoeveelheden van granen, fruit, enz...
Maar ik vergeet dat ook steeds weer en dan krijg ik inderdaad een 'eetaanval' en prop me vol met vanalles wat niet goed is.

reactie: heb dat al willen doen die 'kwiet' te vervangen maar is héééééééél moeilijk - hij is hoofd v.d. borstkliniek en mijn dossier zit daar. 'overal' en met elke dienst waar mijn dossier nu verschijnt 'zit hij er tussen...'. Echt een probleem momenteel. Ik overwoog inderdaad al meermaal naar een andere arts te stappen. 'k Weet soms niet wat ik bij hem kom doen...
Liefs hé en een fijne zondag

Gepost door: lucretia | zondag, 17 februari 2008

Reageren op dit commentaar

dat zilveren schaaltje mogen ze bij mij ook komen neerzetten ,want snoepen is ook een van mijn gebrekken ,en dat zilveren schaaltje zie ik ook graag ,groetjes hexana

Gepost door: Hexana | zondag, 17 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Ja, zo'n 'flauwtes', dat ken ik: dan moet ik zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde zak chips of reep chocolade grijpen, want anders ... :)

Gepost door: Glenn | zondag, 17 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Kun je met wandelen... ook last van hebben hoor...dus nooit zonder ontbijt op op stap en altijd wat mueslireepjes e.d. in m'n rugzak...beter mee verlegen dan om verlegen!
Liefs!

Gepost door: mizzD | zondag, 17 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Hoi Talleke,
nog snel even een nachtknuffel komen geven alvorens ik in mijn bedje kruip!
xxx

Gepost door: lucretia | zondag, 17 februari 2008

Reageren op dit commentaar

hey Vlug even binnenwippen met nen dikke merci voor de foto's!
Jammer genoeg niet veel tijd nu maar dazt komt wel.

Gepost door: beesken | maandag, 18 februari 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.