vrijdag, 22 februari 2008

Woord v/d week: LATTE MACCHIATO

Speciaal voor MizzD, als aanvulling op haar koffie-postje Knipoog

CONTEXT:
De Senseo Latte Select beschikt over een 'automatisch opschuimsysteem' en bereidt koffiespecialiteiten met verse melk, zoals cappuccino, LATTE MACCHIATO of cafè latte. De melk gaat in een uitneembaar melkreservoir. Bij de in oktober geïntroduceerde concurrent puC van Ahold Coffee Company zit de melk in een aparte cup.

BETEKENIS:
espresso met opgeklopte melk

UITSPRAAK:
[LAT-tè mak-JA-tò]

WOORDFEIT:
Latte macchiato bestaat uit twee Italiaanse woorden: latte 'melk' en macchiato 'gevlekt, bevlekt'. De drank wordt namelijk traditioneel gemaakt door flink wat opgeklopte warme melk in een glas te gieten en daar een kopje espresso aan toe te voegen; er blijft daardoor een 'vlek' (macchia) boven op de melk achter. Oorspronkelijk was het een drank voor kinderen, omdat het minder sterk is dan gewone koffie, aldus de Duitse Wikipedia.
Latte macchiato bevat meer melk dan koffie; bij caffè macchiato (letterlijk: 'gevlekte koffie') is het net andersom.
Een recept voor latte macchiato vind je hier.

Bron: KriQ

18:45 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Hihihi... en dan gaat het notabene over kinderkoffie...en dan nog wel uit de door mij zo gehate Senseo! whahahahahhahahahahaaa!
Btw...had de taaldrop hieronder fout jaja! Ben moe zeker? :P
Alvast bedankt dat je m'n stokje hebt gevangen! Leek me echt goed voor jou...beetje graven in je geheugen...moet je vaker doen hoor, goed voor de grijze celletjes! :-))))
Liefs hè!

Gepost door: mizzD | vrijdag, 22 februari 2008

Reageren op dit commentaar

ps... het uur waarop ik een reaktie post....dat kan wel al m'n 8e bezoekje van de dag zijn hè...ga je nu ook al bijhouden of ik elke keer metéén reageer als ik langskom...hellllupppp...big sister is watching me!!!!
:-)))))))))

Gepost door: mizzD | vrijdag, 22 februari 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.