zondag, 24 februari 2008

Stokje

StokjeMet wat vertraging wegens blijven hangen op het net Knipoog maar hier dan uiteindelijk mijn stokje dat ik van MizzD "kreeg"

Mijn jeugdherinneringen op radio-gebied...

Hummm, MizzD, je hebt mij wat aangedaan want mijn geheugen, das écht een ramp...
Toegegeven, het is echter leuk om terug in de tijd te gaan en de inhoud van mijn hersenpan te activeren. Vooral omdat muziek een héél belangrijke rol speelt in mijn leven...

Het eerste wat mij voor de geest komt is een rood toestelleke... een radio-transistor. Iets in de aard van de afb maar dan in een rood kleurke een gelijkaardig model maar dan in 't rooden met een handvat...
Hier vind je werkelijk een arsenaal vol dergelijke oldies.

Ik herinner mij Radio Veronica, Radio Mi Amigo vooral, Radio Caroline... De namen van de presentators schieten mij niet direct te binnen maar hoofdzakelijk Nederlanders, meen ik mij te herinneren.
Dat was een draaien en keren met het toestel om toch maar zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.

Later was de radio voor mij een mogelijkheid om de realiteit te ontvluchten, dat was dan de periode dat ik bij mijn pa en zijn 2e vrouw terechtkwam... Uuuuuuren zat ik op de grond naar de radio te luisteren. En dat doe ik nog steeds, meegaan met een liedjestekst, mij overgeven aan een lied... Ik kan daar zo in opgaan, net alsof het over mij gaat... Ondanks de niet zo aangename omstandigheden toen, hou ik toch goede herinneringen over aan die momenten bij de radio...

Music was my first love and it will be my last!!!

Bij het rondsurfen botste ik op DEZE SITE ivm de historiek van de radio... een bezoekje meer dan waard

12:51 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Ja ja... muziek speelt toch wel een grote rol in het leven van veel mensen hè...kun je je voorstellen hoe het geweest zou zijn als je doof was? gek hè,..dat soort dingen bedenk IK me dan hahahaha!
De deejays van Veronica? Ferry Maat, Tineke, Joost den Draaier, Adje Bouman, Rob Out natuurlijk, jaj ja...volgens mij waren het allemáál Nederlanders hoor! Caroline en Mi Amigo, ja, die konden wij ook ontvangen, maar Veronica was bij ons gewoon favoriet! En dan kwamen er nog de échte piratenzenders...die kleintjes die dan aan de lopende band weer verdwenen omdat ze waren opgepakt wegens illegaal uitzenden...toen had je nog die rage met die 'bakkies'...'komper maar in..over!' hahahahaha! Tjonge, waar blijft de tijd hè!
Thanx voor het aanpakken van het stokje...vind dat je je nog best veel kon herinneren hoor! :-)))
Liefs!

Gepost door: mizzD | zondag, 24 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Ah ja...de jingles! 1 9 2..goed idee, luister mee, naar Veronica!!
en 1-2-3-4-5-6-7-8-9-TINEKEEEEEEE!! en zij dan met zo'n zwoele stem: Koffietijd!!
Ja ja...maar wat jij zegt, van dat je sommige dingen dan weer weet als iemand het erover heeft en andere dingen weer helemaal niet...dat heb ik ook hoor! Denk niet dat dat iets met die chemohersentjes van jou te maken heeft, maar met dat ieder mens anders is en andere dingen belangrijk vindt om te onthouden! Ik zat eens met twee oude schoolvriendinnen te praten over toen we op de kleuterleidstersopleiding zaten en zij vertelden dingen...echt waar, ik had er geen flauw benul meer van...wist zelfs de naam van die leraar niet meer...en normaal gesproken ben ik erg goed in het onthouden van namen! Gek hè...gewoon niet zo'n interessante vent in mijn ogen denk ik..! :-)))
Daaag!

Gepost door: mizzD | zondag, 24 februari 2008

Reageren op dit commentaar

Ja ja meid... ik was me er al van bewust...1 maart hè...rottig...ik zal zéker aan je denken..maar ik ben weg dan hè...ben van donderdag tot en met zondag in Londen met de zussen. Dus als je me hier op je blog niet ziet rond die tijd, dan moet je niet denken dat ik je ontwijk of zo hè...je weet wel dat ik dat nooit zou doen!
Hou je goed hè lieverd!
Groetjes!

Gepost door: mizzD | zondag, 24 februari 2008

Reageren op dit commentaar

heej talleke ben jij toevallig dat Tallieke dat mij gemaild heeft? :-)

Gepost door: Blah | zondag, 24 februari 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.