dinsdag, 25 maart 2008

TaalDrop 150

taaldropKlik op de fout* in de volgende zin:

In het zuiden van België eet ik weleens een lekker sneetje Ardeense ham.

* Fout is wat in minstens één taalboek als fout of niet-standaardtaal wordt beschouwd.

14:16 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Hihiii.. ja, dit lees ik vaker en dan vond ik het al vreemd staan...nu weet ik waarom! :-))) Maar ik had het natuurlijk wel goed dus hahaha!
Ach jaaa...dierentuinen...tuuuurlijk zijn die in de loop der jaren flink wat 'leuker' voor de dieren zelf geworden...maar volgens mij was het er voor die dieren vroeger toch ook al stukken beter toeven dan in bijvoorbeeld een circus...! Natuurlijk zitten ze in 'gevangenschap'...maar ze worden goed verzorgd en kunnen hun eigen natuurlijke ding doen. Die panters vroeger...ja, erg was dat...echt zo'n soort van psychose of zo hè...dat was echt niks voor die beesten die kooitjes!
Ik weet niet of we dierentuinen ooit af moeten schaffen, ze zijn op het ogenblik overal met goede fokprogramma's bezig en er worden dus al dieren geboren die in het wild uitgestorven raken of reeds zijn! ( nu nog een goede oplossing voor het probleem dat die beesten niet meer in het wild uit te zetten zijn hè...;-) ) Als we zelf graag die beesten in het echt willen zien....niet iedereen heeft het geld om in Afrika op safari te gaan hè...en bovendien...moeten we dát willen, dat het daar nog verder volstroomt met toeristen, wat inkomsten oplevert, maar ook weer een gevaar vormt voor die natuur??
Of moeten we ons tevreden stellen met het bekijken van 'the wildlife' op de tv en in boeken op foto's?? Voor zolang het er nog is...!!! :-(
Aardige discussie!
Lieve groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | dinsdag, 25 maart 2008

Reageren op dit commentaar

* Daar ben ik weer, na een lang weekend vrij, een drukke dag op het werk, telefoon roodgloeiend, en helemaal alleen, want de rest kon hier niet komen vanwege het openbaar vervoer...
Fijne dinsdagnamiddag en avond nog, liefs

Gepost door: Suus | dinsdag, 25 maart 2008

Reageren op dit commentaar

Hehe... met of zonder wijn...vergissen is menselijk en een foutje maken ook! :-))) En ik begreep het tóch al wel! :-)))
Wat ik al zei...een aardige discussie...want zullen we dat Amazonewoud niét kappen...ik denk dat het net als de rest van de wereld ook wel last zal hebben of krijgen van de luchtvervuiling en de opwarming van de aarde en de klimaatsveranderingen daardoor...dus wie weet maakt het niet uit hoé we het vernielen...kapot gaat het waarschijnlijk tóch...net als de rest van de wereld! Ik weet niet of we al te laat zijn om het tij te keren...elke keer staat er weer zo'n doemdenker op ( ooit was het 'de club van Rome' en nu dan Al Gore) die zegt dat we nog maar kort hebben hier...en elke keer blijkt alles gewoon toch maar door te rollen. Maar ik ben er van overtuigd dat het niet veel langer goed kan gaan hoor...ben niet bang dat ikzelf daar nog last van zal krijgen, maar 200-300 jaar???...vrees dat de aarde dat niet eens meer zal halen...! En inderdaad...voor de rijken zal er wel een oplossing gevonden worden...en dat zullen dan waarschijnlijk ook degenen zijn die hun geld verdiend hebben met het vernietigen van de aarde...maar allee...ik ga me er niet druk om maken...ik lig al wakker van 'small stuff'...ik doe wat ik kan om de aarde niet vuiler achter te laten dan ik hem vond toen ik hier kwam ( hahaha) and that's it!
Pfff....aardige discussie inderdaad hehe!
Lieve groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | dinsdag, 25 maart 2008

Reageren op dit commentaar

En ik dacht dat ik zonder fouten kon schrijven?... nog veel te leren hoor.
Ik wens je een fijne avond.

Gepost door: anita | dinsdag, 25 maart 2008

Reageren op dit commentaar

Foooouuuut !! Ach ja..een mens kan niet alles weten hé..hihi..
Tot devolgende Talleke. :-)

Gepost door: De buurvrouw | woensdag, 26 maart 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.