zondag, 13 april 2008

't Is eens iets anders

MedicaToen ik een bep. krantenartikel onder ogen kreeg dacht ik in de eerste plaats aan Lucretia, zij kende al zoveel ellende met sommigen van haar behandelende geneesheren dat ik dit item op mijn blog wou zetten.

Het betreft een website waar je artsen kunt quoteren!!!
De site is Franstalig, maar ook Vlaamse artsen kunnen gequoteerd worden, en na registratie kun je zelfs "nieuwe" artsen invoeren...

Je kunt beoordelen qua onthaal, luisterbereidheid en stiptheid. 'De Medica', het bedrijf achter dit initiatief, erkent wel dat de waardering subjectief is en geen wetenschappelijke waarde heeft. En de artsenorganisaties zelf protesteren en noemen het initiatief 'schandalig'.

Aan jullie het oordeel... www.demedica.com

16:29 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Hey Talleke, Juist gelezen bij MizzD dat jullie zo een leuke dag gehad hebben.
Wat ik daar al zei..wat kan het leuk zijn eens te ontspannen en eens goe lachen hé!!
Nog een fijne avond en lieve groetjes !

Gepost door: De buurvrouw | zondag, 13 april 2008

Reageren op dit commentaar

Hehe... natuurlijk vinden die artsen het zelf schandalig...die voelen zich maar al te graag heer en meester hè! Altijd goed dit soort initiatieven...ik ken helaas geen Frans hahahaha! ( ik zou zoiets in Nederland ook wel willen...heb ook wel het één en ander al meegemaakt...jammer genoeg onthou je de 'kwaaien' altijd langer dan de 'goeien' wat dat betreft!)
En nu ga ik de postjes die ik door mijn drukke weekend ( haha) gemist had eens lezen!
Liefs!

Gepost door: mizzD | zondag, 13 april 2008

Reageren op dit commentaar

Ook ik heb niet zo'n goeie ervaring met artsen! Zij zijn sowieso de slechtnieuwsbrengers maar ik heb niet altijd de indruk dat ze zich bewust zijn van de manier waarop ze iets overbrengen. Afstandelijk, koel, ongenuanceerd, dokterstaal waardoor we nadien moeten vragen om het eens in mensentaal om te zetten... Som maar op!
Vaak overvallen ons met harde woorden en antwoorden ze enkel op de vragen waar zij dieper op in willen gaan waardoor ik vaak met veel meer onbeantwoordde vragen weg ga...
Zullen we onze artsen eens een cursusje 'communicatie' laten volgen....? Al besef ik dat er ook schatten van artsen zijn!!

Veel liefs,
slaap zacht

Gepost door: Sofietiewietie | zondag, 13 april 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.