dinsdag, 02 februari 2010

Gezonde tips

Ik zou er beter ook een paar ter harte nemen!!! Onbeslist

Afslanken: alle beetjes helpen  
Om niet te verdikken of om enkele kilo’s kwijt te raken, moet u geen moeilijk of drastisch dieet volgen. Door iets minder en misschien een beetje anders te eten en iets meer te bewegen, voorkom je dat een dieet nodig is. Alle beetjes kunnen helpen.

1. Eet regelmatig
Eet in ieder geval ontbijt, lunch en avondeten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Laat gesuikerde ontbijtgranen achterwege, vervang ze door vezelrijke, volle ontbijtgranen of muesli. Gebruik magere melk of yoghurt.

2. Eet gevarieerd
Eet gevarieerd met niet te veel vet en suiker, maar veel vezelrijke producten, zoals groente, fruit, brood en aardappelen. Deze bevatten veel voedingsstoffen en zorgen voor een verzadigd gevoel.

3. Let op vet
Kies producten met een relatief laag vetgehalte en vetarme bereidingswijzen. Kies bv. voor gestoomde vis of gegrild vlees.

4. Eet rustig
Neem de tijd om te eten en ga er rustig voor zitten. Door met aandacht te eten, bent u zich meer bewust van wat en hoeveel u eet.

5. Tussendoortjes
Neem zeker niet vaker dan vier keer iets tussendoor. Let op met extraatjes, die zorgen vaak voor veel extra calorieën. Eet liever gezonde en caloriearme producten, zoals snoeptomaatjes of fruit in plaats van koek of chocola. Laat die zak chips staan en schakel over naar gezonde snacks zoals wortels, een appel, of een potje magere yoghurt.

6. Frisdrank
Drinkt u vaak frisdrank, stop er dan mee. Als u overschakelt op light versies van frisdranken, probeer dan niet meer dan een blikje per dag te drinken.

7. Alcohol
Dagelijks een of twee glaasjes bier of wijn mag, maar niet meer.

8. Lichaamsbeweging
Neem actieve momenten op in je dagelijkse bezigheden. Beweeg minstens dertig minuten per dag. Ga bijvoorbeeld te voet of met de fiets naar je werk of de supermarkt. Neem vaker de trap in plaats van de lift, maak dagelijks een stevige wandeling, ga een eind fietsen...

Bron: Gezondheid.be

10:57 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (3)

Commentaren

Aha ! Eens iets anders dan een taaldropje.
Zet er nog maar een puntje 9 bij, speciaal voor mij: eet 's avonds niet te laat. Of het zal helpen weet ik niet; ik slaag er niet in om voor 20u mijn warme maaltijd naar binnen te spelen. Altijd wel iets te doen.

Gepost door: Geert | dinsdag, 02 februari 2010

Reageren op dit commentaar

allemaal dingen die ik wel weet en PROBEER toe te passen.
k beweeg al zeker veel meer dan toen ik ging werken, maar minder kg's nee, dat lukt niet. Ik eet ook gezonder dan toen ik ging werken en eigenlijk at ik toen ook al gezond
Heb sinds ik thuis ben de kaas achterwege gelaten, toen dagelijks kaas, nu nog zelden

Gepost door: fotorantje | dinsdag, 02 februari 2010

Reageren op dit commentaar

als je nog wat exstra tips weet ivm afslanken LAAT HET MIJ WETEN please!:-)

grtjs :)

Gepost door: Prins & Gizmo en Chantal | donderdag, 04 februari 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.