woensdag, 10 februari 2010

Alle begin is moeilijk

leeuw-wortel-3485Het is mss maar een druppel op een hete plaat maar ik ben eerder van het principe dat ALLE beetjes helpen!

Waarom die opmerking?

Wel, kort voor het einde van 2009 heb ik besloten om de vegetarische toer op te gaan! Ik kon het gewoon niet meer verrechtvaardigen voor mezelf om nog lekker te genieten van een stuk vlees. Alle nieuws én beelden van de laatste tijd van dierenmishandelingen en slechte leefomstandigheden werden gewoon té zwaar om dragen... Als dierenliefhebster was het niet meer voldoende om verenigingen te steunen en petities te ondertekenen, ik moest een stap verder gaan: Vlees gewoonweg bannen!!!
Hoe kan een mens het nog opbrengen om te genieten van bvb kalfsvlees als je bedenkt dat zo'n beestje onmiddellijk van zijn moeder weggerukt wordt en in véééél te kleine hokken opgesloten worden... of varkens die elkaar stukken uit het lijf bijten van frustratie, of kippen in griezelige legbatterijen, of ganzen die vetgemest worden om hun zieke lever op je bord te krijgen... of madammen met een bontjas, ik hou er ook niet van!!!!
1259098942_missteakBegrijp mij niet verkeerd, ik lust ook graag een lekkere filet pur of een sappige varkenskotelet en moest ik zeker weten dat de dieren een aangenaam leven hadden én bovendien op een euh "menselijke" manier gedood worden, ewel, ik zou ook nog vlees eten maar die wantoestanden, nee, daar kan ik niet meer mee overweg en daarom die drastische ommezwaai!!!!

En tot nu toe lukt mij dat behoorlijk!!! Ik ben (nog) geen fanatiekeling en ik durf al eens "zondigen" maar ivm vroeger is mijn vleesconsumptie zo goed als nihil! En mannekes wat voelt dat goed aan!!!

Ik heb geprobeerd om vleesvervangende produkten ala tofu te eten maar das echt niet mijn ding. Voor mij géén alternatieven, geen wortelpréparé of vegetarische charcuterie. ik heb het allemaal uitgetest maar bweikesss nee zulle... niet mijnen dada!
Quorn-toestanden, die vallen nog mee maar voorlopig hou ik het bij vis in beperkte mate! En dan ook niet alle vissoorten, geen tonijn bvb. De beelden van dolfijnen en andere dieren die in die visnetten op een vreselijke manier aan hun einde komen... pfffff nee, daar wil ik niet aan meewerken!
Ik zoek nog een beetje mijn weg in het vegetarisme en ik ben verdorie van plan om mij een weg te vinden!!!

Velen beweren dat het toch niets uithaalt wat ik in mijn eentje doe. Ik ga er van uit dat als iedereen zo redeneert er nooit iets bereikt wordt! Dus doe ik rustig én vurig verder!!! En ik heb dan tenminste weer vrede met mezelf!!
Is het niet zo dat om de wereld te verbeteren, je bij jezelf moet beginnen??? Ewel, het is altijd mijn droom geweest, en nog steeds, om te hopen op een betere wereld, dus begin ik lekker bij mezelf, toch!!!

18:13 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (5)

Commentaren

Ik eet ook niet zovaak vlees, vooral ivm het dierenwelzijn maar ook het feit dat er zoveel voedsel moet worden verbouwd on de dieren te voeden.Quorn is me te schimmelig haha.

Gepost door: Danique | woensdag, 10 februari 2010

Reageren op dit commentaar

Iemand die beweert dat 1 geen verschil maakt is iemand die bewust zijn/haar kop in het zand steekt.

Gepost door: Geert | woensdag, 10 februari 2010

Reageren op dit commentaar

Hey Talleke, Ik eet ook heel weinig vlees.. vééééél minder dan vroeger..af en toe..vis eet ik wel veel!
Maar wat je zegt dat klopt ook wel..als niemand iets doet,zal er ook nooit iets veranderen.
Maar zo is het met alles wel hé?
Fijne nacht nog!

Gepost door: De buurvrouw | donderdag, 11 februari 2010

Reageren op dit commentaar

Helaba Ik eet wel vlees,maar ook vis ,en veel groenten,enz, probeer ik gewoon wat minder van alles en nog wat ,maar ola ,chocolade dat is moeilijk om te minderen,met zo een snoeper als mijn man in huis.
Goed he efkes mijn man de fout geven,die koopt dat in veel te grote hoeveelheden,en het is te lekker om het weg te gooien he Talleke.

Gepost door: MA Elly | vrijdag, 12 februari 2010

Reageren op dit commentaar

Vele kleintjes maken 1 groot!

Gepost door: Nana | vrijdag, 19 februari 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.