vrijdag, 17 september 2010

Belangrijk voornemen!

article-0-020088800000044D-1000_233x362.jpgOntbijten is - sedert Michael niet meer thuis woont - altijd al een probleem geweest. Eten in je eentje, ik ben 't nooit gewoon geworden. Ik doe het wel maar toch nooit met evenveel smaak!

Nu ja, een mens moet toch eten hé!

En vooral ontbijten is het allerbelangrijkste! En das nu net die maaltijd die ik het makkelijkste oversla!!!

Tot deze week! Toen ik, wegens mijn rugklachten, op de tafel lag bij de dokter om te rugrollen ondervond ik nogal hinder van mijn "buikje". De arts merkte dat ook op en naar aanleiding daarvan geraakten we aan de praat over "eten", mss iets minder eten? Huuu? En ik eet al niet zo veel!
Mss kleinere hoeveelheden en meer gespreid over de dag? Tja... dáár kan ik aan werken!FOTO_VOEDING.jpg
En ontbijten? Doe ik zelden of nooit, vooral niet tijdens de week!
Foei foei foei! Das toch wel dé belangrijkste maaltijd!!!

Alléé, om een lang verhaal korter te maken heb ik dus besloten om vanaf nu te ontbijten!

Ik was deze morgen op weg naar de keuken om een bol ontbijtgranen klaar te zetten toen ik mij bedacht dat Frostie nog ergens op de kast stond!!!

Das écht een eeuwigheid geleden dat ik daar nog van at! Michael was daar als kind verzot op, kun je nagaan hoe lang dat geleden is dat ik nog zo'n doos kocht. En onlangs kwam ik daarmee thuis omdat ik die ook best lust!768827_f5201.jpg

En witte wa??? Ik at zelfs 2 bollen!!! Eén voor mij en één voor Michael Knipogen

Goed è!!!*

* NVDR. Die laatste uitspraak doet mij denken aan dat kleine ventje uit die pindakaas-reclame op de Nederlandse TV, ook járen geleden!
Update: HIER heb je 'm!!! Zalig ventje!!!

11:19 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (10)

Commentaren

awel Tal, ik ben ook geen held in 't ontbijten en ben sedert maandag toch terug begonnen. Nu,... ik zocht op welke ontbijtgranen eigenlijk 't beste zijn want in veel zitten er suikers (zelfs in die special K om zogezegd af te slanken). Allbran van Kellogs kwam er als beste uit. Ik eet dus nu een bolletje Allbran fruit & fibre met wat soyamelk. En guess what: sinds maandag zijn er 900gr af!! En, ok daar ga ik weer (haha), mijn stoelgang is vééééééél normaler. Meer ga ik er niet over uitwijden zeker??? hihi ^^

Gepost door: DInne | vrijdag, 17 september 2010

Reageren op dit commentaar

Goed idee, Chantal...ik doe met je mee en maak er nog gezellige foto's van ook!
Beetje samen ontbijten dus met andere "alleenwoners"!
Groetjes!

Gepost door: walter | vrijdag, 17 september 2010

Reageren op dit commentaar

O Dinne, met soyamelk!!! Das nog een idee!!!

Euh Walter, graag de geur er ook bij dan ;-))

Gepost door: Tal | vrijdag, 17 september 2010

Reageren op dit commentaar

veel succes
en inderdaad oppassen met die gesuikerde kelloggs toestanden

Gepost door: fotorantje | vrijdag, 17 september 2010

Reageren op dit commentaar

ach, ik eet sowieso téveel suiker, om 't even wát ik eet... en die vlokken, das ook niet iedere dag hé, alleen als 't rap moet gaan en/of als ik geen vers brood in huis heb....

Gepost door: Tal | vrijdag, 17 september 2010

De dag goed begonnen is al half gewonnen, hé Talleke ? En met twee bollen Frosties kon jouw dag al niet meer stuk.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | vrijdag, 17 september 2010

Reageren op dit commentaar

ik ben misschien weer een geval apart, maar ik ontbijt al heel mijn leven niet, en ge weet wat ik weeg he Tallie... (of toch ongeveer)
en nu met mijne lekkere bakker in huis, àls ik dan al eens ontbijt (rond den tienen, koffiepauze op 't werk ofzo), zijn het koffiekoeken. Ge zou denken dat ge daarvan verdikt?? Pas moi.
Ik denk eerlijk gezegd -weliswaar afgaande op enkel en alleen mijn eigen gewichtservaringen - dat al die poeha over ontbijt dikke kwatch is. Koren op de kellogsmolen waarschijnlijk.
MAAR (en daar geef ik uw dokkie dan wel gelijk in) ik eet voor de rest wel meerdere malen per dag, kleine of grote porties maakt niet uit (en daar gaat dan weer de stelregel van drie maaltijden per dag en geen tussendoortjes van al die graatmagere dieetmadammen).
Al bij al, geef mij maar een beetje rond, dan ben je pas vrouw vind ik (waarschijnlijk alweer afgaand op mijn eigen levenslange ervaring als lat, wat gelukkig nu verleden tijd is geworden). Maar zonder overdrijven natuurlijk! ;-)

Gepost door: blablamie | zaterdag, 18 september 2010

Reageren op dit commentaar

Vóór ik stopte met roken woog ik ook amper 57 kilo zulle.... pfff, ben blij dak er van af ben, maar had ik 't op voorhand geweten dan weet ik niet of ik toch zou gestopt zijn....

Gepost door: Tal | zaterdag, 18 september 2010

maakt niet uit hoe weinig je de rest van de dag eet, maar ontbijten is zo belangrijk:))

dat pindakaasventje heeft vroeger hier in ons dorp gewoond.
heeft later ook nog bij kinderen voor kinderen gezongen.
als hij in de voetsporen van zijn vader is getreden zal hij nu ws arts zijn:))

Gepost door: assayya | zaterdag, 18 september 2010

Reageren op dit commentaar

Een 10-tal jaren geleden had ik hetzelfde voor. Al jaaaaaaaren last van hoofdpijn, en een nek die heel vaak geblokkeerd zat, en als hij niet geblokkeerd zat was mijn hoofd toch niet echt soepel te bewegen.
De huisdokter stuurde mij naar een osteopate, blijkt dat zij voelde dat er veel van mijn problemen vanuit mijn maag komen. En het ging dus ook over ontbijten, zowat hetzelfde verhaal. Sindsdien ontbijt ik wel en alle problemen zijn weg. Al voeg ik er wel aan toe: ik ga sindsdien elk kwartaal 1 keer langs bij de osteopate, met of zonder problemen: preventief onderhoud is ook onderhoud.

Gepost door: Geert | zaterdag, 18 september 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.