vrijdag, 29 oktober 2010

Een diervriendelijk verzoekje...

Ik heb getekend... jij toch ook????

a96b646d-e (2).jpgGeachte meneer / mevrouw,

Bekijk olifanten tijdens uw vakantie in hun natuurlijke omgeving

We willen u vragen mee te werken aan onze campagne tegen olifantenleed in de toerisme-industrie. Zo kan een einde komen aan toeristische excursies en attracties waar olifanten zwaar onder lijden: olifantenritjes en olifantenshows. We willen u graag informeren over olifantenleed en wijzen op olifantvriendelijke alternatieven waarbij olifanten zoveel mogelijk hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen.

De situatie van de olifanten: Thailand is een duidelijk voorbeeld: daar worden 2.500 tot 3.000 olifanten in gevangenschap gehouden en ingezet voor olifantenritjes en olifantenshows. Vakantiegangers zijn zich vaak niet bewust van het leed dat de olifanten ondergaan.


Waaruit bestaat hun leed? Olifanten ondergaan wrede trainingsmethoden, de ritjes veroorzaken verwondingen en overbelasting van de rug, ze worden urenlang vastgeketend en mishandeld met een olifantenhaak. Steeds meer baby-olifantjes leven in gevangenschap en straatolifanten kampen met zonnesteken en/of verbrande voetzolen.

Wat kunt u doen? Vul vandaag een verklaring in voor de olifanten. Daarmee maakt u een begin voor een beter leven voor de olifanten – een leven zonder leed. Ook geeft u een signaal af aan de reisbranche.

Doe het vandaag. Geef de olifanten een beter leven!

 

Teken hier voor diervriendelijk reizen.


Met vriendelijke groet,

Sandra Cnossen-Albers
Directeur WSPA Nederland

15:48 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Talleke,
Olifanten worden mishandeld, berggorillas worden doodgeschoten, walvissen worden afgeslacht, zeehonden worden doodgeknuppeld... en zo kunnen we nog even doorgaan.
Wat bezielt de mensen toch om zoveel dierenleed te veroorzaken ?
Groetjes.

Gepost door: Fluwijn | vrijdag, 29 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

Eén woord Fluwijn: GELDGEWIN!!!

Gepost door: Tal | vrijdag, 29 oktober 2010

wij hebben in thailand zo'n show meegemaakt, tal!

en ja, ook een tocht gemaakt door de brousse op de rug van een olifant!

oké, ik kan een vertekend beeld hebben, maar ik heb nergens het gevoel gehad dat deze dieren mishandeld werden! integendeel!

ze worden verwend als schoothondjes!

logisch, 't is hun enige bron van inkomsten!

volgens mij zien dieren in een zoo of circus véél meer af, dan deze olifanten, die in hun natuurlijk omgeving beloond worden voor de kunstjes die zij proberen uit te voeren!

dus sorry, maar van mij geen handtekening!

gezellig weekend, tal!

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | vrijdag, 29 oktober 2010

Reageren op dit commentaar

Ik kan dan alleen maar hopen dat er uitzonderingen bestaan!!!!

Maar dat mishandelen gebeurt niet openlijk hé, zo sluw zijn die mannen ook wel... eerst slaan achter de schermen en dan zalven waar 't publiek bij is... je zou voor minder kunstjes uithalen.

Gepost door: Tal | zaterdag, 30 oktober 2010

De commentaren zijn gesloten.