donderdag, 11 november 2010

Kokerellen-weer

Ik was eigenlijk van plan om op familiebezoek te gaan maar in zo'n weer? Nee, 't lijkt me veiliger om thuis te blijven... ik heb geen zin om "iets" op mijn hoofd te krijgen!

Al hou ik er wel van, eigenlijk... van storm, het geeft mij altijd zo'n knus gevoel. Je hoort de onstuimigheid van het weer langs alle kanten. De wind blaast in de schouw... mijn gieterke ziet alle hoeken van het terras ( heb het ondertussen weggenomen, kwestie van geen risico's te nemen ).

Safir 02 2009 (17).JPGSafir houdt het langsvliegende gebladerte nauwlettend in de gaten, durft er ene té dicht bij het raam komen, dan moet je ze zien opwippen!!! Tenminste als ze niet languit op de verwarming ligt, zoals op die foto van vorig jaar Knipogen
Geef toe, het heeft toch wel iets: door de wind, door de regen, dwars door alles heen Lachen en dan terug naar huis in de wetenschap dat het er lekker warm en gezellig is...  Ik krijg begot bijna zin om de weergoden te trotseren... Verrast

Eerst toch maar de voorbereidingen treffen om perenconfituur te maken! Ik proefde die nog nooit maar ik heb er wel zin in. Sedert ik zelf mijn confituur maak, lust ik geen andere meer.
Ik heb alle benodigdheden in huis dus ik ga er aan beginnen.

lukcollet018.jpgVolgens de meeste recepten moet je de peren een dag laten trekken in de suiker. Het eigenlijke koken zal dus voor morgen zijn! Ik kocht mij daarvoor zelfs speciaal kaneelstokjes. Ik heb nu kruiden in huis die ik nog van ze leven niet aanschafte. Zoals vanillestokjes voor die overheerlijke wentelteefjes van Jeroen Meus, die overigens super smaakten!!
Ik word nog een echte keukenprinses!!! Lachen

Talenen>nl YahooKw
kanten

15:10 Gepost door Tal | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

een zoete keukenprinses vooral :-)

Gepost door: fotorantje | donderdag, 11 november 2010

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.